Biciclete gratuite si in 2011 in Bucuresti, Cluj, Brasov, Iasi si Constanta! Programul ”I Love Velo” de bike-sharing gratuit

7

Bucuresti, 26 martie 2011 – Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution au inaugurat astazi la Bucuresti sezonul 2011 din cadrul programului de bike-sharing gratuit ,,I Love Velo”. La eveniment au participat Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, Steven van Groningen, Presedintele Raiffeisen Bank Romania si Raluca Fiser, Presedintele Asociatiei Green Revolution.

Sursa: www.greenrevolution.ro
Lansarea programului „I love Velo” 2011 a fost marcata printr-un tur de biciclete desfasurat pe traseul Piata Charles de Gaulle – Bulevardul Aviatorilor – Strada Paris – Calea Dorobantilor – Piata Charles de Gaulle.  Participantii, impreuna cu Primarul General Sorin Oprescu, Raluca Fiser si Steven van Groningen, au demonstrat astfel ca bicicleta este un mijloc de transport alternativ viabil si in Bucuresti.


„Raiffeisen Bank sustine imbunatatirea calitatii vietii si de aceea am hotarat sa promovam bicicleta ca mijloc de transport alternativ si ca parte importanta a unei vieti sanatoase. „I Love Velo” este nu doar cel mai important program de biciclete gratuite al Raiffeisen Bank, ci este si cel mai mare din Romania” a declarat Steven van Groningen, Presedinte Raiffeisen Bank Romania.

,,Anul 2010 a adus alaturi de noi 200.000 de utilizatori din toata tara. 200.000 de romani si-au cerut dreptul de a fi biciclist in orasele lor. Speram ca in 2011, primarii din cele 5 orase „I Love Velo” sa treaca la actiune si sa vedem primele proiecte majore de infrastructura pentru biciclisti.  Orice km de piste de biciclete, orice parcare realizata va reprezenta o dovada a parteneriatelor incheiate si asumate de primariile cu care noi colaboram” a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Asociatia Green Revolution mi-a aratat ca se poate, cetatenii mi-au aratat ca isi doresc, si sunt convins ca bicicleta poate deveni un mijloc de transport pentru bucuresteni”, a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

„I Love Velo”, cel mai important program de bike-sharing gratuit din Romania, se afla sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor. In Bucuresti, programul se desfasoara in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti si cu Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Program „I Love Velo”

Actualul sezon va fi deschis din martie pana in noiembrie 2011, in fiecare zi, de la 10 AM la 10 PM si va avea un parc de biciclete de 1100 de unitati. Centrele ,,I Love Velo” pot fi gasite in Bucuresti – parcul Herastrau, Tineretului si Izvor, Cluj Napoca –  Piata Mihai Viteazu, Iasi – zona Rapa Galbena, Brasov – b-dul Eroilor/Primaria Municipiului Brasov , Constanta – Parcul Tabacariei.

Programul lansarilor in tara a centrelor I Love velo este :

– Cluj-Napoca 30 martie
– Brasov 2 aprilie
– Iasi 6 aprilie
– Constanta 9 aprilie

Servicii noi pentru utilizatorii „I love Velo” in 2011


Organizatorii proiectului ofera o gama noua de servicii si facilitati utilizatorilor „I Love Velo” in 2011:

– Simplificarea sistemului de inchiriere si predare a bicicletelor
– Interconectarea centrele din Bucuresti
– Sistemul de rezervare on-line a bicicletelor
– Pagina web destinata programului
– Evenimente si proiecte realizate special pentru comunitatea „I Love Velo”
– Posibilitatea sustinerii si sprijinirii proiectului prin donatii sau actiuni de voluntariat
– Programe educationale si de responsabilite eco in centrele de inchiriere

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 540 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 corporatii mari si medii.

Asociatia Green Revolution promoveaza ecologia urbana si pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Asociatia Green Revolution a realizat, alaturi de Primaria Capitalei, programul ,,Capitala Creste Verde” si a initiat doua proiecte de lege, Legea Picnicului si Legea Colectarii selective in institutiile publice (Legea 132/2010). De asemenea, Asociatia Green Revolution a organizat mai multe seminarii si conferinte, putand fi amintite ,,Romania in drum spre Copenhaga”, ,,Romania si schimbarile climatice”, ,,Romania intre Copenhaga si Cancun”, realizate in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Nu in ultimul rand, Asociatia Green Revolution este organizatoarea primului proiect de bike-sharing gratuit din Romania, ,,La Pedale”, in parteneriat cu Primaria Sectorului 1. Din mai 2010, Asociatia Green Revolution a demarat primul si cel mai important proiect national de bike-sharing gratuit, ,,I’Velo”, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, Ministerul Mediului si Padurilor si primariiile municipiilor Bucresti, Cluj-Napoca, Tirgu-Mures, Iasi si Constanta. Green Revolution a realizat si primul top al companiilor verzi din Romania – Green Business Index. Pentru mai multe informatii despre Asociatia Green Revolution, va rugam accesati www.greenrevolution.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.