Habitat for Humanity România: 50 de lideri din business și societatea civilă au construit 4 case în Berceni, Prahova 

0
  • În cadrul CEO Build, cei 50 de lideri au construit locuințe, și au sprijinit încă 100 de familii din România în accesul la locuințe mai bune;

  • La evenimentul desfășurat pe 16 mai, a fost prezent și Jonathan Reckford, CEO, Habitat for Humanity International;

  • Evenimentul a avut ca scop promovarea politicilor de locuire socială din țară și necesitatea îmbunătățirii accesului la locuințe decente.

București, 17 mai 2024

Șantierul Habitat for Humanity din comuna Berceni, județul Prahova, a fost ieri gazda unui eveniment unic: 50 de lideri din business și membri ai societății civile s-au reunit la CEO Build cu scopul de a contribui la construcția caselor pe care organizația le ridică pentru familiile vulnerabile din comunitate. 

Sub deviza „Leadership în acțiune”, participanții s-au unit pentru a construi 4 case noi pentru comunitatea locală din Berceni, județul Prahova, și pentru a sprijini încă 100 de familii din România în accesul la locuințe mai bune. În plus, evenimentul a avut ca scop promovarea politicilor de locuire socială din țară, atrăgând atenția asupra necesității de a îmbunătăți accesul la soluții pentru locuințe decente.

Roberto Pătrășcoiu, CEO al Habitat for Humanity România, a declarat: „Participarea liderilor din business și societatea civilă la evenimentul CEO Build demonstrează puterea solidarității și a responsabilității sociale. Construcția acestor case nu este doar despre ziduri și acoperiș, ci despre a oferi o șansă reală la un viitor mai bun pentru familiile vulnerabile. Suntem profund recunoscători pentru sprijinul și dedicarea tuturor celor implicați și ne angajăm să continuăm această misiune, construind nu doar locuințe, ci și speranță și demnitate pentru toți cei care au nevoie. Mulțumim ENGIE România pentru sprijinul în acest eveniment, dar mai ales pentru parteneriatul nostru de lungă durată. „

„Mă pot gândi la cel puțin trei motive pentru care ENGIE România a sprijinit acest proiect social. Primul este pentru susținerea cauzei Habitat for Humanity România, parteneri de tradiție, alături de care am dezvoltate proiecte de eficiență energetică care au adus schimbări importante pentru comunitățile noastre. Al doilea motiv este că, doar împreună, prin implicare și colaborare, putem realiza lucruri extraordinare. Și, nu în ultimul rând, cred cu tărie că astfel de zile de voluntariat ne reamintesc cât de important este să investim în comunități și să avem grijă de aproapele nostru. A fost, desigur, privilegiul meu să împart o zi cu parteneri, clienți, colegi și lideri de opinie”, a declarat Nicolas Richard, CEO ENGIE România.

Jonathan Reckford, CEO al Habitat for Humanity International, a fost, de asemenea, prezent la eveniment. Acesta a transmis următorul mesaj: „Evenimentul a fost un succes remarcabil și suntem recunoscători pentru sprijinul și participarea tuturor celor implicați. Când te implici ca voluntar, devii parte din comunitate și din ceva cu adevărat transformator, care creează o schimbare intergenerațională pentru familiile beneficiare ale acestor case. Azi, am contribuit cu toții la a ilustra diferența dintre supraviețuire și șansa de a putea visa la viitor.” 

La final, a fost lansat un apel la solidaritate: companiile au șansa, până pe 25 iunie, să redirecționeze până la 20% din impozitul pe profit în sprijinul ONG-urilor care aleg să facă bine în societate. Mai multe informații despre facilitatea fiscală care permite companiilor să se implice gratuit, aici: https://www.habitat.ro/doneaza/20-2/.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul ENGIE România.

Parteneri ai proiectului: Brico Depot, PRO TV, Timken, Telus, Saint Gobain.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România construiește locuințe decente pentru familii cu venituri reduse și ridică de la 0 sau reabilitează centre de utilitate publică în comunități vulnerabile. De asemenea, organizația derulează programe de prevenție și răspuns la dezastre naturale precum și programe de advocacy în domeniul locuirii sociale.

Habitat for Humanity România lucrează pentru o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent.

Din anul 1996 și până în prezent, organizația a ajutat peste 100.000 de români să aibă un cămin primitor și a construit sau reabilitat peste 5.100 de locuințe. La proiectele organizației au fost mobilizați peste 43.000 de voluntari români și străini care au muncit pe șantierele din țară. Pentru mai multe detalii, intrați pe www.habitat.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.