Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2 centre de inchiriere gratuite de biciclete in Bucuresti!

4

LATER EDIT: MARTIE 2011: Biciclete gratuite si in 2011 in Bucuresti, Cluj, Brasov, Iasi si Constanta! Programul ”I Love Velo” de bike-sharing gratuit

150 de biciclete nou nouţe vor fi puse la dispoziţia locuitorilor sectorului 1 şi „plimbăreţilor” din capitală în primele 3 centre 2 centre (later edit, 26 august 2009) de închiriere gratuite din Bucureşti, care vor fi inaugurate la sfârşitul lunii. Până se strică vremea, desfăşurăm împreună cu Primăria Sectorului 1 proiectul „Ia-ţi o biclă!” în parcurile Bazilescu, Regina Maria şi Kiseleff.

Pentru informaţii la zi din lumea eco, te poţi abona la newsletterul site-ului www.green-report.ro, la secţiunea „register”. Green Revolution a luat naştere din grupul media Green Report, din dorinţa echipei de a mişca lucrurile spre verde şi altfel decât cu pixul!

(Foto: Florin Ghindă, aprilie 2009, Lipova)

LATER EDIT, 25 august 2009 – un articol publicat şi de site-ul 9 am.

LATER EDIT, 25 august 2009, site-ul cyberculture.ro

Din 26 august, închirieri gratuite de biciclete în sectorul 1

Green Revolution lansează mîine dimineaţă serviciul de închirieri gratuite de biciclete pentru locuitorii sectorului 1 din Bucureşti.

Încă se mai pun la punct unele detalii, aşa că lansarea oficială va fi săptămîna viitoare, cînd va participa şi primarul Chiliman. Mîine ar trebui să apară şi un comunicat de presă, pentru că organizatorii vor ca totul să fie în regulă înainte de a da publicităţii detaliile practice.

Sper să pot reveni mîine cu alte informaţii.”

LATER EDIT, 26 august 2009, Comunicat de presă Green Revolution

Pentru prima oara in istoria orasului lor, mersul pe bicicleta este gratuit pentru bucuresteni!La Pedale” – este primul sistem gratuit de bike-sharing din Romania organizat de Asociatia Green Revolution si Primaria Sectorul 1. Programul „La Pedale” pune la dispozitia publicului de toate varstele 150 de biciclete verzi, in parcurile Kiseleff si Bazilescu.

Centrele de inchiriere „La Pedale” sunt deschise publicului de luni pana vineri, de la 10.00 la 18.00, si in week-end, de la 09.00 la 19.00. Bicicletele sunt disponibile in trei modele – pentru copii, adolescenti si adulti.

Bicicleta  – doar cu buletinul !

Inchirierea unei biciclete verzi nu costa nimic si se face pe baza buletinului si a unui contract de dare in folosinta semnat la centrele „La Pedale”. Bucurestenii se pot plimba timp de maximum doua ore in perimetrul parcurilor de unde au inchiriat bicicleta.

„Unii interzic mersul pe bicicleta in parcuri, noi il incurajam. Proiectul este o premiera pentru Bucuresti si reprezinta un indemn la miscare, la un stil de viata sanatos. De aceea, invit locuitorii Sectorului 1 – copii si adulti, deopotriva – in parcurile noastre, unde, pe langa un ambient placut, pot sa faca miscare cu bicicletele puse la dispozitia lor gratuit de catre Primaria Sectorului 1″, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

” Proiectul „La Pedale” este unul foarte ambitios pentru Asociatia Green Revolution, dar in aceeasi masura si pentru locuitorii capitalei. Este o proba de civilizatie pe care eu sper sa o trecem cu bine, este o dovada a faptului ca Bucurestiul poate evolua si se poate transforma intr-o capitala europeana”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution care a avut initiativa proiectului „La Pedale”.

Proiectul are si o componenta sociala importanta. „Realizarea acestui proiect va face cu siguranta multi bunici, parinti , tineri si copii fericiti. In aceasta toamna vor putea sa se bucure de o plimbare gratuita cu bicicleta. Dar ce este mai important este ca am reusit sa realizam, intr-o perioada de criza economica, 8 locuri noi de munca pentru studenti. Si poate lucrul acesta conteaza la fel de mult ca intregul proiect” – a mai precizat Raluca Fiser.

Strategia Green Revolution de promovare a bicicletei

Proiectul face parte din strategia pe termen lung a Asociatiei Green Revolution de promovare a bicicletei in oras. In cadrul proiectului Capitala creste Verde desfasurat in primavara lui 2009, Green Revolution a distribuit gratuit  500 de biciclete noi pentru bucuresteni. Proiectul „Treci pe verde cu bicicleta rosie” a fost realizat cu sprijinul Coca-Cola HBC Romania si Primaria Generala a Capitalei.

Green Revolution este o asociatie de ecologie urbana care isi propune sa creeze o comunitate ecologica activa. Green Revolution a luat nastere dintr-o initiativa a  grupului media Green Report.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

4 comentarii

  1. Pingback: “Biciclim, biciclim!” - RomaniaPozitiva

  2. Pingback: 250 de biciclete inchiriate gratuit in Bucuresti | RomaniaPozitiva

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.