Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Învață

invataÎți propunem oportunități de învățare și acțiune pozitivă, pentru a dezvolta abilități și atitudini la nivel personal sau la nivel de echipă ori organizație. Pregătim de aproape 20 de ani pentru organizațiile partenere programe adaptate la nevoile de dezvoltare specifice. De-a lungul a aproape 20 de ani am dezvoltat o mare varietate de experiențe de învățare pe diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participantiCredem în procese de învățarea cu accent pe practică, exemple concrete și soluții aplicabile în viața reală și după ce programul de training sau facilitare este finalizat. Venim la tine în programe de „follow-upși măsurăm impactul proiectelor desfășurate cu parteneri.

Exemple de parteneri pentru diverse programe de training & facilitare:

TEDx Bucharest, Procter & Gamble, Frankfurt School of Finance & Management, BCR, Impact HUB, ING Tech România, A&D Pharma, Michelin, Fundația Orange, Fundația UiPath, Ubisoft România, ASPEN Young Leaders Program, Teach for Romania, Dalli Production România, SEA, Zilele Biz, Synerb, Ashoka România, Fonduri-Structurale.ro, Institutul Român de Training, Future Makers, Social Impact Awards, Training Cafe, NESsT, Intersnack, WWF România, Fundația Comunitară București, Expert Forum, CRPE, Romanian American Foundation (RAF), Civitta, Logiscool, Școala de Valori, Telus International Europe, Bursa Binelui, eematico, Ambasada Plai precum și alte organizații cu care avem/am avut contract cu clauză de confidențialitate.

Învățare și conectare în vremuri de criză (martie 2020-…)

În această perioadă tulbure pentru noi toți este importantă conectarea (la distanță), învățarea, orientarea spre soluții și acțiuni care pot ajuta comunitățile în care trăim.

Aici o să scriem câteva dintre sesiuile online/webinariile/conversațiile virtuale pe care le facilităm în această perioadă. O să actualizăm lista pe măsură ce alte evenimente sunt planificate și o să scriem și detalii de contact la acele evenimente care sunt deschise publicului.

Vă mulțumim. Sănătate. Vă invităm să citiți rubrica Anticoronavirus pentru a descoperi exemple frumoase de mobilizare a unor oameni și organizații în această perioadă.

vezi detalii

Ateliere de orientare spre soluție & optimism

#Orientare spre soluție/Solution Thinking

Workshopuri de orientare spre soluție pentru rezolvarea problemelor, optimism pentru echipa ta.

  • Construim o „hartă” (blue print) cu soluții alternative pentru rezolvarea unor probleme recurente sau utilizarea unor oportunități de dezvoltare și am integrat un set de 5-7 instrumente de lucru ușor de utilizat.
  • Aducem în format de atelier de lucru de 1 zi metode și instrumente PRACTICE și utile în rezolvarea problemelor în special din aria de business pentru grupe de 10-15 participanți.
  • Suntem inspirați de specialiști și metode din psihologia pozitivă și/sau din metodologia de tip Design Thinking, Human Centered Design sau „U” Theory (autori: Martin Seligman, Mihaly Csikszentmihalyi, Brene Brown, Oliver Burkeman, Carol Dwek, Otto Sharmer, Seth Godin, Mahatma Gandhi).
Exemple de parteneri pentru astfel de programe de educație pozitivă/orientare spre soluție/solution thinking/optimism: Procter & Gamble, Impact HUB, BCR, A&D Pharma, Dalli România, Michelin, ASPEN Young Leadership Program, Teach for România, Institutul Român de Training, Training Cafe, NESsT, Ashoka România, Intersnack, Fonduri-Structurale.ro etc
vezi detalii

Ateliere de antreprenoriat social & management de proiecte sociale

#Antreprenoriat social/business model
Soluție pentru companiile, antreprenorii și inițiatorii ce dezvoltă afaceri și proiecte cu impact social pozitiv.

  • Construim împreună cu tine mai multe scenarii de modele de business cu impact social pozitiv
  • Aducem în format de atelier de lucru instrumente SIMPLE și PRACTICE care să te ajute să treci de la idee la model de business cu clienți, piață, prag de rentabilitate, resurse necesare și alte informații importante.
  • Suntem inspirați de exemple concrete din viața reală a antreprenorilor sociali din România și nu numai și ne place să lucrăm cu metodologie open source (de exemplu: o parte din instrumentele Business Model Canvas).
Exemple de parteneri pentru astfel de programe de antreprenoriat social/business model: NESsT, Synerb, ING Tech România, Civitta, Fonduri-Structurale.ro, Impact HUB, Social Impact Award, Future Makers, programul „Fabricat în Țara lui Andrei” (OMV Petrom și NESsT), Alternative Sociale, Ce-Re, Fundația Pact, Ashoka România, Changeneers, Climathon, Alături de Voi, Fundația UiPath, eematico, Ambasada Plai etc
vezi detalii

Moderare & Facilitare

#Moderare/Facilitation & Public Speaking
Soluții pentru evenimente, conferințe sau ateliere de lucru cu diverse tematici adaptate la nevoile participanților.

  • Construim împreună cu tine designul unui eveniment de tip conferință sau ateliere de lucru cu mai multe tematici (exemple: comunicare asertivă, managementul timpului).
  • Suntem inspirați de metodologia de tip “art of hosting” (world café, pro-action café, open space), „U theory”, Design Thinking, Human Centered Design.
  • Credem că la o conferință sunt importante astfel de elemente: interactivitate, dinamism, focus pe atingerea obiectivelor, dar mai ales focus pe nevoile participanților, încadrare în timp și bună dispoziție.
Exemple de programe: TEDx Bucharest, Frankfurt School of Finance & Management (planurile pentru tranziție justă), Changeneers, Climathon, Logiscool, Fundația UiPath, eematico, CRPE, Innovators for Children, Conferința despre Criminalitate Forestieră (WWF, Interpol, Client Earth), Zilele Biz, Impact HUB, Conferința „Anul Viitor”, Bucharest Integrity Forum, Social Impact Award, ASPEN Leadership Program, Future Makers, Conferința „DiploHack”, Conferința Federației Volum -Măsurarea Impactului Economic și Social al Voluntariatului, TEDx Galați, TEDx Constanța, EIT Food HUB România etc.

„Train the Trainers” Training Cafe și Institutul Român de Training

vezi detalii
Dacă dorești să ne cunoaștem și să discutăm mai multe detalii despre aceste programe te invităm să ne transmiți un mesaj la adresa de email: contact(a rond)romaniapozitiva.ro