Înscrie-te la hackatonului EU Sparks for Climate, o competiție deschisă atât cetățenilor de peste 16 ani, cât și cercetătorilor  interesați să propună soluții pentru neutralitate climatică.

0

Esti pasionat de protejarea mediului și a planetei? Ai o provocare climatică pe care vrei sa o rezolvi dar nu știi cine te poate ajuta? Vrei să contribui la crearea unui mediu sustenabil și curat pentru tine și familia ta?

UEFISCDI te invită să te înscrii la ediția locală a hackatonul european EU Sparks for Climate: Citizen Hackathon Championship program, o inițiativă dezvoltată de Comisia Europeană. Evenimentul va avea loc online, între 19-22 iunie 2024. Limba de desfășurare va fi engleza.

Scopul acestei competiții este de a valorifica experiența și cunoștințele echipelor participante astfel încât, prin colaborare, să se dezvolte  soluții inovatoare în vederea rezolvării provocărilor climatice care afectează viața cotidiană. Temele ce vor fi abordate în cadrul competiției sunt propuse de cetățeni. Concursul se va desfășura în 22 de  țări europene și asociate, iar în România este organizat de UEFISCDI. Din fiecare țară se vor alege 2 echipe câștigătoare care vor concura în finala competiției.

EU Sparks for Climate este deschis tuturor, atât cetățenilor interesați să participe la rezolvarea provocărilor climatice cât și cercetătorilor care doresc să contribuie cu expertiza și  experiența lor profesională.  Îndrumate de facilitatori si mentori, aceste echipe multidisciplinare vor parcurge o serie de ateliere de lucru pentru a-și dezvolta și testa modele de soluții pentru provocările climatice specifice identificate.

Pentru a participa la competiție, trebuie să te înscrii fie ca cercetător, fie ca cetățean. Nu este necesară experiența anterioară în hackatoane sau concursuri similare. Linkurile pentru înscriere:

  • Pentru cetățeni:

https://form.typeform.com/to/AuAO7psf?typeform-source=eusparks.eu

  • Pentru cercetători:

https://form.typeform.com/to/CRakQjOC?typeform-source=eusparks.eu

Mai multe detalii despre hackaton, program, provocări, premii și condiții de participate sunt disponibile aici:  https://uefiscdi.gov.ro/bucharest-hackaton-inside-the-eu-sparks-for-climate-citizens-hackaton-championship.

Pentru întrebări sau informații suplimentare te rugăm să ne scrii la adresele de mail: oana.ionescu@uefiscdi.ro și raluca.coscodaru@uefiscdi.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.