RCW: Noua aplicație dezvoltată de Centric, o revoluție AR la evenimentul Romanian Creative Week 2024

0

Centric IT Solutions, expert în inovaţii tehnologice, anunță lansarea unei noi aplicații interactive destinată evenimentului Romanian Creative Week, care nu numai că transformă interacțiunea publicului cu evenimentele, dar creează și o comunitate mai unită prin tehnologie. Această aplicație depășește conceptul de broșură digitală prin integrarea tehnologiei AR (Realitate Augmentată), oferind experiențe vizuale unice accesibile exclusiv în timpul celui mai mare eveniment al industriilor creative din Uniunea Europeană. Evenimentul are loc în Iași, între 15 și 26 mai 2024, sub umbrela a peste 170 de evenimente și cu participarea a peste 1.000 de artiști.

 

În cadrul Romanian Creative Week, participanții vor avea oportunitatea de a testa două experiențe de realitate augmentată, prima va fi disponibilă din 15 mai 2024, începând cu ora 11:30 și a doua experiență va fi disponibilă în 25 mai 2024, la prezentare de modă a designerului Irina Schrotter, vizionarea acesteia fiind completată de efectele speciale AR oferite de aplicație. Aceste experiențe imersive sunt dezvoltate pentru a spori interacțiunea și implicarea vizuală, fiind disponibile numai la fața locului prin intermediul acestui instrument digital inovator.

Aplicația a fost dezvoltată în doar două luni de către echipa XR Centric, formată din 6 specialiști dedicați. „Principalul atu al colegilor noștri a fost adaptabilitatea și flexibilitatea, iar mulțumită eforturilor lor susținute, am reușit să finalizăm aplicația la timp pentru eveniment. Din punct de vedere tehnic, aplicația a fost creată folosind servicii avansate de la Google, incluzând GPS și Visual Positioning System (VPS) pentru o localizare precisă și interacțiuni AR fără efort. Designul UI/UX facilitează o experiență utilizator simplă și intuitivă, prioritizând accesibilitatea și confortul utilizatorilor. Recomandăm tuturor participanților să descarce aplicația pentru a beneficia de o experiență completă la Romanian Creative Week,” ne transmite  Florin Zaharia, Discipline Coordinator XR Team, Centric IT Solutions România.

Aplicația oferă acces la un program zilnic personalizabil și detaliat, repartizat pe cele șapte secțiuni ale evenimentului: Arts&Crafts, New Media, Design, Content Creation, Creative Entrepreneurship, Innovation & Digital, Sustenabilitate și Comunități Creative. De asemenea, utilizatorii beneficiază de o hartă virtuală ce facilitața navigarea și participarea la diversele evenimente, creând rute personalizate pentru o experiență fluidă și intuitivă.

Aplicația RCW reprezintă un pas important către sustenabilitate, oferind o alternativă digitală la hărțile printate folosite în edițiile anterioare,” a declarat Irina Schrotter, președinta Federației Patronatelor Industriilor Creative.

RCW și MuzeAR nu sunt singurele aplicații XR dezvoltate de Centric în România, un alt exemplu este proiectul de design urban participativ FURBAN, aplicat în Florești, Cluj și București, sectorul 2, care va fi prezent în cadrul evenimentului „Real. Modelat. Virtual. – Mânăstirea Frumoasa” din timpul Romanian Creative Week, un proiect susținut de Primăria Municipiului Iași. Pe parcursul zilei de 25 mai 2024, cetățenii sunt invitați la o masă rotundă unde vor avea ocazia să vadă o machetă printată 3D a edificiului de cult și a zonei verzi perimetrale și se vor putea juca cu piese de design urban, printate la scară, generând ad-hoc un joc de proiectare a spațiului. În paralel, se vor face demonstrații de cum funcționează aplicația FURBAN în trei ipostaze ale spațiului: real, modelat și virtual, oferind comunității un mod interactiv și comprehensiv de consultare în co-crearea spațiilor publice. Macheta 3D realizată în cadrul evenimentului va fi donată și expusă la muzeul Mănăstirii Frumoasa, devenind un exponat interactiv.

Centric îşi reafirmă angajamentul de a susține creșterea companiilor prin soluții tehnologice inovatoare și a demonstrat încă o dată capacitatea de a transforma idei creative în realități tehnologice de succes. „Prin produsele noastre, demonstrăm că Iașiul poate fi un centru important în industria IT, capabil să producă tehnologie de valoare și cu impact semnificativ. Sprijinim inclusiv industriile creative pentru a-și deschide noi orizonturi în interacțiunea produs-client, prin integrarea tehnologiei AR în procesele creative. Aplicația nu doar că oferă detalii despre agenda evenimentului, dar și crează comunități, unește oameni cu interese comune, aceasta este puterea tehnologiei. Unui eveniment made in Iași i se asociază o tehnologie made in Iași”, ne transmite Robert Dumitru, Business Development Manager, Centric IT Solutions România.

Aplicația RCW este disponibilă pentru dispozitivele Android și iOS.

Despre Centric IT Solutions 

Compania olandeză Centric IT Solutions are unul dintre sediile sale de dezvoltare în Iași încă din 2010, pe lângă celelalte sedii aflate în alte 7 țări europene și lucrează la produse destinate clienților din Olanda și Belgia în diferite domenii, cum ar fi: sectorul public, retail, cybersecurity, smart city, infrastructură și XR. Compania are peste 390 de angajați în Iași și susține constant educația tinerilor pasionați de științele exacte.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.