Ateliere de business model & antreprenoriat social

#Antreprenoriat social/Social business/Business model
Soluție pentru companiile, antreprenorii și inițiatorii ce dezvoltă afaceri și proiecte cu impact social pozitiv

  • Construim împreună cu tine mai multe scenarii de modele de business cu impact social pozitiv
  • Aducem în format de atelier de lucru instrumente SIMPLE și PRACTICE care să te ajute să treci de la idee la model de business cu clienți, piață, prag de rentabilitate, resurse necesare și alte informații importante.
  • Suntem inspirați de exemple concrete din viața reală a antreprenorilor sociali din România și nu numai și ne place să lucrăm cu metodologie open source (de exemplu: o parte din instrumentele Business Model Canvas).

Ce facem și de ce?

Construim soluții prin antreprenoriat social pentru a contribui la rezolvarea diverselor probleme sociale.

Pentru cine?

Dezvoltăm și livrăm programe de învățare și soluții pentru companii, antreprenori și inițiatori ce dezvoltă afaceri și proiecte cu impact social pozitiv încă din 2010.

Obiectivele și conținutul programelor

Programele de training sunt structurate în funcție de nevoia și obiectivele participanților și nivelul lor de experiență în dezvoltarea unei afaceri sociale și conțin elemente despre modelarea idei de afacere sociale, vânzări, operațiuni, financiar, resurse umane, impact social.

Exemple de parteneri pentru astfel de programe de antreprenoriat social/business model: NESsT, Synerb, ING Tech România, Civitta, Fonduri-Structurale.ro, Impact HUB, Social Impact Award, Future Makers, programul „Fabricat în Țara lui Andrei” (OMV Petrom și NESsT), Alternative Sociale, Ce-Re, Fundația Pact, Ashoka România, Changeneers, Climathon, Alături de Voi, Fundația UiPath, eematico, Ambasada Plai etc
Dacă dorești să ne cunoaștem și să discutăm mai multe detalii despre aceste programe te invităm să ne transmiți un mesaj la adresa de email: contact(a rond)romaniapozitiva.ro

Cu cine?
Florin Ghindă

florin-ghinda

Fondator RomâniaPozitivă.ro  

Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006.

Florin are peste 20 ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding.

Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării.

Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța.

Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat.

Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe.

Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană. Mai multe informații despre Florin aici și aici.

Parteneri și clienți ai programelor educaționale RomâniaPozitivă:

Galerie foto: