Conferință de presă: cele mai recente noutăți despre Bookfest 2024 și programul Republicii Moldova, țară invitată de onoare

0

Săptămâna viitoare, joi, 23 mai, de la ora 11.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, are loc conferința de presă dedicată ediției din acest an a Bookfest. 

Eveniment de tradiție în istoria Bookfest, organizat cu o săptămână înainte de debutul oficial al celei de-a XVII-a ediții (29 mai – 2 iunie 2024), conferința de presă le oferă jurnaliștilor români ocazia de a afla cele mai recente noutăți despre Salonul internațional de carte care are loc la Romexpo, precum și despre țara invitată de onoare, Republica Moldova.

La eveniment vor lua parte atât reprezentanți ai invitatului de onoare, cât și ai organizatorilor: Sergiu Prodan, Ministrul Culturii din Republica Moldova, Lidia Bodea, vicepreședinta Asociației Editorilor din România și directoarea generală a Editurii Humanitas și E.S. Domnul Victor Chirilă, Ambasadorul Republicii Moldova în România. Moderatoare: Oana Boca Stănescu, coordonatoarea campaniei de comunicare din partea țării invitate. 

Care sunt cele mai noi informații despre ediția din acest an a celui mai important eveniment internațional dedicat cărții care are loc în România?, Care este numărul final de participanți?, Cum arată planul de evenimente la care publicul cititor poate să ia parte de-a lungul celor cinci zile?, Care sunt așteptările cu privire la ediția din acest an a Bookfest? –  acestea sunt doar o parte dintre întrebările la care va oferi răspunsului Lidia Bodea, vicepreședinta Asociației Editorilor din România

Despre bucuria de a fi țară invitată de onoare la Bookfest 2024, semnificația participării ca invitat special la singurul eveniment al industriei editoriale românești care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă și porțile care se pot deschide Moldovei le va vorbi celor prezenți E.S. Domnul Victor Chirilă, Ambasadorul Republicii Moldova în România

În cadrul conferinței de presă, Sergiu Prodan, Ministrul Culturii din Republica Moldova, va oferi detalii istoricul pregătirilor prezenței țării invitate la Bookfest 2024, despre conceptul ales și semnificația lui, precum și despre programul bogat de evenimente și scriitorii invitați.

Prezența reprezentanților Bookfest și ai țării invitate de onoare, Republica Moldova, la conferința de presă le va oferi jurnaliștilor ocazia unui dialog care să ajute și la lămurirea altor aspecte legate sfera culturii scrise din cele două țări.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest din 2023 au fost prezenți peste 170 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări și dezbateri până la proiecții cinematografice și evenimente interactive. 

La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania (2010), Ungaria (2011), Franța (2012), țările de limbă germană – Germania, Austria, Elveția (2013), Polonia (2014), Republica Cehă (2015), Israel (2016), Suedia (2017), Statele Unite ale Americii (2018), Marea Britanie (2019), Japonia (2022) și Italia (2023). 

Prezența Republicii Moldova ca Invitat de Onoare la Bookfest 2024 este asigurată de Guvernul Republicii Moldova. Parteneri strategici: USAID, Ambasada Suediei și Ambasada Marii Britanii la Chișinău.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.