Studenţii străini ERASMUS descoperă Transilvania!

0

Începutul lunii noiembrie aduce ceva nou în peisajul educaţional românesc. Este vorba despre evenimentul naţional “Halloween în Transylvania”, unde peste 250 de studenţi străini ERASMUS îşi dau întâlnire pentru a vizita unele din cele mai frumoase atracţii turistice din România. Anual aproximativ 1.000 de studenţi străini aleg România ca destinaţie de studiu prin intermediul programului european ERASMUS. Asociaţia Erasmus Student Network (ESN) România organizează, în scopul promovării României, evenimentul naţional “Halloween în Transylvania”. Acesta va avea loc în perioada 29 Octombrie – 1 Noiembrie 2011, pe ruta Sinaia- Brasov- Poiana Brasov- Sighisoara- Sibiu.

 

Prima zi este dedicată vizitării Castelului Peleş şi Pelisor şi a oraşului Sinaia, iar spre seară studenţii se vor aduna în jurul unui foc de tabără în Poiana Braşov. Cea de-a doua zi va începe cu un tur al oraşului Braşov, şi se va urca pe Tâmpa, iar seara se va sărbători Halloween-ul, petrecere tematică la care toţi invitaţii vor purta costume. Sighişoara şi Peştera Liliecilor sunt pe agenda celei de-a treia zile, împreună cu o vânătoare de comori, plină de surprize şi provocări în castelul Bran. Utima zi îi va găsi la Sibiu, destinaţie pe care mulţi străini o consideră obligatorie, ştiind că a fost Capitala Culturală Europeană.

ERASMUS STUDENT NETWORK este una dintre cele mai mari organizații studențești cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din cinci secțiuni locale (ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Iași, ESN UniBuc și MedESN Cluj-Napoca). Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.

ESN România numără peste 100 de membri care organizează în medie 50 de activități lunar pentru studenții străini. Principalii susținători sunt Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), Universitatea Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca, şi Universitatea Transilvania din Braşov.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.