Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Postezi si plantezi!

0

Salutari! Am primit de curand pe adresa de email a site-ului nostru un mesaj despre o initiativa interesanta pentru bloggeri si nu numai. *Daniel Botea are o idee „verde” pe care doreste sa o impartaseasca cu tine, motiv pentru care i-am adresat si noi cateva intrebari. Iata despre ce este vorba…

Postezi si plantezi, propunere de proiect de la *Daniel Botea

RomaniaPozitiva: Cum functioneaza proiectul propus de tine?

Ideea este preluata de la www.ixpo.com/plant-a-tree/make-my-blog-carbon-positive

Eu il vad ca pe un fel de franciza gratuita, aplicabila local si cu beneficii locale. Ceea ce propun eu este preluarea acestui model la nivel local prin contributia bloggerilor, a blogosferei verzi, care poate da idei celorlalte 2 componente ale ecuatiei si apoi mediatizare si propagare.

Functioneaza foarte simplu, dupa parerea mea.

Un blogger (sau mai multi) cu dragoste pentru natura si care apreciaza astfel de initiative scrie/scriu pe blog(uri) un articol despre aceasta initiativa si despre dorinta de a se implica. Eu am numit-o Postez si plantez.

In urma mediatizarii poate sa adere la idee o firma care vrea sa foloseasca astfel de metode CSR. Impreuna cu bloggeri poate identifica si un ONG interesat. Se poate intampla si altfel, ca in urma articolelor de pe bloguri sa apara un ONG local interesat, care sa gaseasca o firma (un sponsor) si impreuna cu bloggeri sa porneasca treaba.\

Oricum s-ar dezvolta ecuatia, rolurile fiecaruia sunt clare:

Firma (sponsorul) pune la dispozitie fondurile si beneficiaza de imagine. ONG-ul pune la dispozitie voluntarii, cumpara cele necesare, identifica locatiile de plantare si obtine aprobarile necesare.

Bloggeriimediatizeaza si inainte si dupa actiune si participa la plantare alaturi de ONG si eventual de firma (daca firma are reprezentanti in localitatea respectiva.

Mai multe detalii am scris aici.

RomaniaPozitiva: De ce? Care este motivatia proiectului?

Daniel Botea: De ce? Pentru ca ne-am indepartat prea mult de natura si devenim din ce in ce mai artificiali. Motivatia proiectului este foarte simpla. Am vazut multe actiuni generate de firme sau ONG-uri, dar mai putine generate de bloggeri. Motivatia unui astfel de proiect este sa echilibreze ecuatia Firme + Ong-uri + Bloggeri = Mediu cu scopul de a beneficia de mai multe astfel de initiative locale, cu beneficii locale. Nu in ultimul rand punerea impreuna a celor carora le pasa.

Un vis al meu despre Romania?

Sa ramanem naturali si sa fim noi insine. Atat din punct de vedere al revenirii la natura cat si din punct de vedere al pastrarii specificului nostru. Mi-a placut in mod deosebit cum a fost sintetizata aceasta idee in discursul Regelui:

Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate si democratie, sunt identitatea si demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.

————————————————————————————————————————————-

*Cine sunt? Daniel Botea

Sunt o persoana careia ii pasa, care crede ca putem face ceva bun indiferent de „rolurile” noastre zilnice. Sunt inginer „calculatorist”, sunt parinte dar si blogger. Se spune ca esti ceea ce faci in fiecare zi. Iar eu postand zilnic pe blog cam tot ce fac, voi spune ca sunt un blogger pe care-l puteti cunoaste mai bine urmarind blogul. Cred ca motto-ul meu spune cel mai bine care este credinta mea: Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei. Incerc sa ajut in aceasta directie, fiind optimist si pozitiv de felul meu.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.