Dezbatere electorală cu candidații la europarlamentare în a treia zi a Forumului Global al Democrației

0

Europuls – Centrul de Expertiză Europeană anunță dezbaterea electorală cu candidații la europarlamentare în a doua zi a Forumului Global privind Democrația Directă Modernă ce va avea loc pentru prima dată în Europa de Est. Dezbaterea va avea loc astăzi, 17 mai, între orele 11:30 și 13:00 și va aduna candidați la europarlamentare din partea principalelor partide politice, precum și independenți, pentru a dezbate viitorul României în UE după 9 iunie.

Roxana Mînzatu (Alianța PSD-PNL), Violeta Alexandru (Alianța Dreapta Unită), Dragoș Pîslaru (REPER), Vlad Gheorghe (candidat independent), Nicu Ștefănuță (candidat independent) vor discuta despre programele și viziunea lor despre UE, precum și rolul pe care doresc să îl aibă în Parlamentul European. Dezbaterea va fi moderată de Vitalie Cojocari, jurnalist Euronews, împreună cu Tana Foarfă, director Europuls și copreședinta Forumului Global al Democrației 2024.

Forumul Global privind Democrația Directă Modernă este o conferință participativă care atrage anual peste 500 de participanți din peste 60 de țări, fiind organizat de organizații ale societății civile în parteneriat cu instituții locale. În România, conferința este găzduită de  Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, ONG-ul Democracy International, Primăria București, Universitatea din București și Swiss Democracy Foundation. Evenimentul este patronat de Parlamentul European, Comisia Europeană și Președinția Belgiană la Consiliul UE și se bucură de sprijinul unor parteneri importanți, fără de care forumul nu ar fi posibil: Mehr Demokratie, Fundația Erste, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Fundația Friedrich Naumann, Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, Fundația Soros Moldova, Webshop Solutions, Organizația Femeilor Antreprenor UGIR, YEUF.

Sesiunile oficiale ale Forumului se desfășoară între 15 și 18 mai 2024. Cu 72 de sesiuni de dezbateri și 200 de vorbitori, tema centrală a Forumului Global al Democrației se va contura în jurul conceptului de „încredere în democrație”.

Programul.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.