Impactul social al unor proiecte de arhitectură, premiat de OAR București

0

Pentru prima dată în cele 13 ediții, Anuala de Arhitectură București 2015 a premiat două proiecte care s-au remarcat prin impactul avut asupra comunității. Unul dintre proiectele câștigătoare este inițiat de Asociația ArhiPera și constă în acțiuni de îmbunătățire a condițiilor de viață ale grupurilor vulnerabile din cadrul unor comunități aflate în sărăcie extremă. Un alt câștigător este De-a Arhitectura, o asociație care a reușit în doar trei ani de activitate să introducă arhitectura ca materie opțională pentru elevii din clasele primare. Cele două proiecte au concurat la o categorie nou înființată, dedicată proiectelor de arhitectură participativă și acțiunilor civice. YTONG este partener al celor două proiecte din dorința companiei de a contribui la dezvoltarea unui mediu construit de calitate în România care să răspundă celor mai exigente cerințe.

De-a arhitectura

De-a Arhitectura și Proiectul de construire comunitară din Belciugatele dezvoltat de Asociația Arhipera au fost considerate de arhitecții din juriul Anualei cele mai importante acțiuni desfășurate în perioada 2014 – 2015 pentru dezvoltarea comunităților. De-a Arhitectura a fost laureată cu Premiul secţiunii Arhitectură participativă şi acţiuni civice, în timp ce proiectul din Belciugatele a primit o nominalizare la această categorie, precum și Premiul Grupului Rural al OAR.

„YTONG este primul brand care s-a alăturat viziunii Asociației De-a arhitectura încă din 2013 din dorința de a contribui la creionarea unui viitor în care calitatea în construcții să primeze. Asociația ArhiPera este un partener care ne-a surprins prin ideile sustenabile, menite să schimbe viața comunităților pe termen lung”, declară Georgiana Stanciu, marketing coordinator Xella Ro. „Este o onoare să fim alături de aceste echipe deosebite și ne bucură evidențierea muncii depuse de ei prin recunoașterea venită din partea celui mai important for din București în domeniul arhitecturii”, adaugă Georgiana Stanciu.

De-a Arhitectura este o asociație creată de arhitecți români care dezvoltă și promovează proiecte de educație de arhitectură și mediu construit pentru copii în vederea conștientizării și cunoașterii valorii arhitecturii, designului și urbanismului. Pentru anul școlar 2015-2016 cursul se va desfășura în 120 de clase din 15 orașe, fiind predat de arhitecții învățători.

Asociația ArhiPera își propune să îmbunătățească condițiile de viață ale grupurilor vulnerabile din cadrul comunităților aflate în sărăcie extremă prin intermediul unei abordări integrate care include ocuparea forței de muncă, construirea de locuințe, asistență socială, asistență medicală și dezvoltarea comunitară prin cultură. Fiecare casă construită este unică. Membrii familiilor iau parte la procesul de proiectare participativă lucrând împreună cu arhitectul la macheta propriei case, adaptând proiectul la propriile nevoi și obiceiuri.

Despre Xella

Xella este cel mai important producător mondial de materiale de construcții pentru zidărie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici și numeroase centre de vânzare ȋn 30 de țări. Ȋn România, Xella a inaugurat în anul 2010, la Ploiești, cea mai modernã unitate de producție de blocuri de zidărie tip BCA din Europa de Est, în urma unei investiții greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovație continuă și calitate în construcții, Xella produce și comercializează in Romania zidărie premium din BCA sub marca Ytong, iar din 2013 și produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.