Butterfly susține Ajungem Mari în educarea copiilor din centrele de plasament

0

Grupul educațional privat Butterfly susține educația copiilor din centrele de plasament printr-un program de training și consiliere a voluntarilor înscriși în programul Ajungem Mari, “Dă-ţi pasiunea mai departe!”

Training Butterfly.Ajungem Mari

Programul Ajungem Mari, derulat de Asociația Lindenfeld, își propune să ajute la dezvoltarea copiilor din centrele de plasament prin educație non-formală și joc. Programul a ajuns în prezent să numere 200 de voluntari, ce contribuie la educarea prin metode non-formale a peste 400 de copii instituționalizați din București.

Ne bucurăm să putem ajuta la formarea voluntarilor, ce își dedică din timpul lor educării copiilor din centrele de plasament. Una dintre valorile pe care le transmitem copiilor la Butterfly este cea a responsabilității sociale și dorim să fim un exemplu în aceast sens și să contribuim direct prin inițiativele noastre. Susținem Ajungem Mari cu consiliere pe partea de educație superioară pentru că încurajăm orice proiect educațional ce își propune să contribuie la dezvoltarea copiilor societății noastre, așa cum sunt și cei din centrele de plasament, declară Mădălina Gîdiuță, fondator al Grupului Educațional Butterfly.

Proiectul de voluntariat “Dă-ţi pasiunea mai departe!” a fost triplu nominalizat la Gala Naţională a Voluntarilor, iar iniţiatoarea Iarina Stefanescu a primit premiul  pentru Voluntarul Anului în Educaţie.

Să fii voluntar într-un centru de plasament e o frumoasă provocare, pentru că le transmiţi copiilor cunoştinţele şi valorile tale, experienţele acumulate şi în acelaşi timp îi încurajezi şi motivezi să meargă mai departe. Primeşti în schimb mai mult decât dăruieşti: multă energie, îmbrăţişări şi lecţii surprinzătoare, spune Iarina Ştefănescu, fondatoarea programului.

Prin proiectul “Dă-ţi pasiunea mai departe!” voluntarii susţin, în funcţie de pasiunile lor, cursuri interactive (română, matematică, engleză, informatică, educaţie pentru sănătate) sau ateliere creative (muzică, dans, teatru, fotografie, cinematografie) în echipe de câte 2, săptămânal, timp de două ore pentru grupe formate din 6-12 copii.

Uneori e o diferenţă foarte mare între reperele copiilor şi ale voluntarilor, iar voluntarii îi aduc pe cei mici aproape de o altă lume, a înţelegerii, ascultării, afecţiunii şi răbdării. Ce este o celulă? au întrebat voluntarii la o oră de biologie, iar un copil a răspuns senin “o cameră unde stai închis”, adaugă Iarina.

Până pe 31 mai, cei ce doresc să se alăture programului de voluntariat Ajungem Mari o pot face printr-un e-mail cu CV şi scrisoare de intenţie la office@ajungemmari.ro. Mai multe detalii pe www.ajungemmari.ro, iar povești de la activități spuse de voluntari se găsesc pe pagina de Facebook Ajungem MARI.

Grupul Educational Butterfly – Școală și Grădiniță

Grupul Educațional Butterfly este constituit dintr-o rețea de trei grădinițe private și o școală primară, cu sediul în București.

Butterfly promovează educația în toate dimensiunile ei, acordând fiecărui copil șansa de a deveni capabil să reacționeze creativ și responsabil la situații de viață diverse, prin punerea în valoare a calităților personale. Copiii obțin competențele cheie necesare trecerii într-o treaptă superioară de educație, ce le oferă mai târziu, ca adulți, oportunități reale de reușită personală și profesională, cu accent pe dezvoltarea holistică a persoanei. Detalii pe www.scoalabutterfly.ro.

Programul educaţional Ajungem Mari – Asociaţia Lindenfeld

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.

Principalul program este Ajungem Mari, care susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să reducă trauma instituţionalizării, a abandonului şi a separării de familie, să  le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.