Audio Libraria – prima aplicatie de ascultat audiobooks pe telefon !

0

Prima librarie audio din Romania a fost lansata si se poate descarca gratuit pe telefoane mobile si tablete cu Android si iOS, in baza de date fiind peste 300 de titluri de la 115 autori.

Prin intermediul aplicatiei Audio Libraria se pot asculta carti in format audio (audiobooks) pe telefoane mobile si tablete, precum si pe web.

In acest fel, putem spune ca aplicatia reprezinta o modalitate optima de a imbina utilul cu placutul, iar pentru tineri, in mod deosebit, un instrument valoros de a-si imbogati cultura generala folosindu-se de tehnologia omniprezenta in viata lor.

Telefon AL

Aplicatia a fost selectionata si este finalista la concursul MOBIFEST 2016, la categoria Best Mobile Apps http://www.2016.mobifest.ro/best-mobile-apps-non-brand/

Aplicatia a fost dezvoltata de catre echipa firmei SoftExpert Mobility din Craiova, pe baza specificatiei gandita de partenerii companiei Digital Education – Alexandru Vesa, Ciprian Nicolae si Cristian Nicolae.

In acest moment, Audio Libraria este in relatie de parteneriat cu peste 18 edituri : Humanitas Multimedia, Smartbox Family, ACT și Politon, Dynamic Human Resources, Editura SPER, Pavcon, Speakers Club, ID Learning , Lorand Soares Szasz, Liviu Păsat, Carmen Ivanov, Florin Păsat, Andy Szekely Training & Coaching, Calatorii prin sunet, Copii minunati, InfomediaPro, Programarea succesului, Ibella Consulting.

“Faptul ca poti sa asculti cartea preferata online si offline, in avion sau masina, acasa, in parc…practic oriunde, auzind voci deosebite ca cele ale lui Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Irina Petrescu, Mariana Mihut, Victor Rebenciuc, Ion Caramitru, Neagu Djuvara etc., iti dau un sentiment aparte, te introduc in atmosfera cartii respective ca la un spectacol de teatru” a explicat Alexandru Vesa un beneficiu deosebit al cartilor audio aflate in baza de date a Audio Libraria.

Cei trei au identificat o nisa de piata reprezentata de dorinta romanilor din tara si din diaspora de a avea acces la diverse carti de beletristica, dezvoltare personala, divertisment, istorie, povesti pentru copii etc., in format audio, care sa poata fi accesibile oricand.

“Formatul clasic de CD limiteaza accesul la audiobooks de necesitatea de a avea un dispozitiv pe care sa asculti cartea respectiva. De telefonul mobil sau de tableta, practic, nu ne despartim 24 de ore din 24” a punctat Ciprian Nicolae.

Neagu Djuvara in AL

Aplicatia pentru Android a fost lansata in luna noiembrie a anului trecut, iar la sfarsitul lunii martie a acestui an, au fost gata varianta pentru iOS si site-ul www.audiolibraria.ro (prin care se pot asculta cartile pe web).

Audio Libraria este gratuita, utilizatorii achitand pretul cartilor stabilit de edituri, ca in orice librarie fizica si a fost gandita sa contina mai multe functionalitati utile: memorarea pozitiei pana unde s-a ascultat, ascultarea de fragmente din carti gratuit, cautare dupa autor, editura, narator etc., crearea de Wishlist, posibilitatea de a darui cuiva o carte, acordarea de coduri de reducere, posibilitatea de a-ti invita prietenii sa o descarce, share pe Facebook, posibilitatea de plata a cartilor cu card bancar, PayPal si SMS.

“In acest moment sunt peste 5.000 de utilizatori inregistrati si peste 400 de carti achizitionate prin aplicatie. Investitia financiara a fost de peste 30.000 de euro si ea continua, avand in vedere faptul ca acum pregatim lansarea unei noi aplicatii complementare – Audio Biblioteca.” a completat Cristian Nicolae.

2

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.