Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

”Scrisoare pentru țara mea”

1
O cheamă Georgiana Ardelean are 20 ani și este studentă în anul II la Facultatea de Litere din Sibiu. Ne-a scris un  e-mail pentru a ne povesti despre o inițiativă pe care a pornit-o de curând și despre care  vrea să afle cât mai mulți români. 
interviurile-romaniapozitivaProiectul ei se numește”Scrisoare pentru țara mea”,  iar scopul este de a le reaminti oamenilor (de toate vârstele) cât de frumos este să împachetezi gânduri bune într-un plic și să le trimiți cuiva drag. A fost o plăcere să-i citim răspunsurile la întrebările RomaniaPozitivă, plăcere și bucurie pe care te invităm să o împărtășești și tu în interviul cu Georgiana, fata care scrie scrisori României. 
Eu cred în țara mea și vreau să fac ceva pentru ea! Sunt conștientă că e un pas mic, dar vreau să-l înaintez cu demnitate.
 
RomaniaPozitiva: Cine ești? 
Georgiana Ardelean, studentă la Litere în Sibiu în anul II. În afară de scrisori, de care sunt ”dependentă”, am și un blog în care păstrez de trei ani amintiri. Îl găsiți aici la georgia-colours.blogspot.ro. Despre proiectul ”Scrisoare pentru țara mea” găsiți informație și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/ScrisoarePentruTaraMea.

486258_428833320498281_674558578_n

RomaniaPozitiva: De ce o scrisoare? 
O scrisoare pentru ca oamenii să-și amintească de faptul că au timp pentru lucrurile care contează. O scrisoare pentru că toată lumea trimite azi e-mailuri, e mai confortabil. O scrisoare pentru că are un farmec aparte, pe care fiecare dintre noi merită să-l guste. O scrisoare pentru că ține de ”nonconformismul” zilelor noastre. O scrisoare pentru că avem stilouri pe care să le punem la treabă…
RomaniaPozitiva: Cum reacționează oamenii la ideea ta?
Majoritatea (acum mă refer la persoanele necunoscute, pe cei apropiați i-am ”bombardat” atât de mult încât mulți au început să scrie) celor cărora le spun de ideea mea sunt încântați ( de fapt, de aici a pornit totul: am observat de mai bine de un an cât de plăcut surprinși rămân atunci când primesc în cutia poștală gânduri bune) și am primit până acum 8 scrisori pentru România, lucru îmbucurător pentru mine.

Urmează ca anul acesta să conving cel puțin o sută de oameni să înceapă să scrie scrisori

RomaniaPozitiva: Ce urmează?

Urmează ca anul acesta să conving cel puțin o sută de oameni să înceapă să scrie scrisori, scrisori pe care deocamdată le adun și despre a căror poveste împărtășesc și celorlalți….Când am conturat ideea mi-am dorit două lucruri: să reușesc readuc la viață arta de a trimite scrisori și să scormonesc după sâmburii de bine din țara noastră.
RomaniaPozitiva:  Dacă România este o scrisoare, atunci despre ce este vorba? 

IMG_4491

Despre valorile naționale de care parcă am ajuns să ne rușinăm. Despre oameni simpli, dar demni, exemple de viață de urmat. Despre locuri care revarsă în inimile noastre avalanșe de fericire. Despre cozonaci cum numai bunicile noastre știu să coacă. Despre poveștile din copilărie și despre bucuriile de atunci. Despre ceea ce ne face pe fiecare dintre noi să fim mândri că suntem români…
Un vis al tău despre România.
Mi se spune adesea că sunt prea idealistă și că România nu e cea pe care vreau eu să o văd. Majoritatea tinerilor valoroși pe care-i cunosc caută să fugă cât mai repede de aici. Și eu îmi doream același lucru până nu demult. Un băiat din Brașov mi-a scris:Cred sincer că fericirea poate fi găsită și în România. Vreau să trăiesc în țara mea pe care să o clădesc eu.” , iar aceste cuvinte însumează oarecum visul meu despre țara noastră. Poate că multe lucruri nu merg bine, dar în loc să ne plângem, în loc să fugim ca niște lași, mai bine am încerca să punem o cărămidă la consolidarea unui viitor mai bun pentru noi toți. România în care rămân vreau să păstreze valorile României bunicilor noștri…
scrisoare pentru tara mea
Multumim Georgiana!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Poate ca multi nu si-ar dori sa faca un asemenea eepnrixmeet de teama ca nu cumva in viitor, cand vor fi citit scrisoarea din tinerete, se vor trezi dezamagiti si frustrati ca nu si-au indeplinit visele.ceţi place? 0

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.