Let’s Clean Up Europe 2017

0

Let’s Clean Up Europe  este o acțiune de ecologizare pe care fiecare grup și-o organizează după propria planificare. Acțiuni de acest fel vor avea loc pe toată perioada primăverii, însă Weekend-ul 12-14 Mai va fi vârful acestei campanii.

CleanUp Romania

Ziua Europeană a Curățeniei, Let’s Clean Up Europe 2017, se află la a IV-a ediţie și își propune, ca în fiecare an, să încurajeze câți mai mulți cetățeni pentru a se organiza într-o amplă acțiune de ecologizare a zonelor poluate cu deșeuri.

Evenimentul este unul de o importanță covârșitoare dată fiind situația mediului pe care țara noastră o are în acest moment. România se află pe ultimul loc în Europa la reciclarea deșeurilor de ambalaj, iar ținta atribuită de Uniunea Europeană, aceea de a crește rata de colectare cu 50% până în anul 2020 este irealizabilă, din moment ce în anul 2017 ne aflăm la o rată de colectare de 6-7%. Evenimentul are loc în aceeași zi/perioadă pe tot continentul, iar numărul celor implicați într-o astfel de acțiune crește de la un an la altul.

Ce vor trebui să facă viitorii participanți?

După ce și-au ales echipa, care poate fi compusă din membrii familiei, colegi de serviciu sau prieteni – numărul de persoane din echipă nu este condiționat, vor trebui să-ți aleagă și zona pe care doresc să o ecologizeze. Urmează apoi o procedură foarte simplă, aceea de a înregistra echipa pe adresa de e-mail office@green-planet.ro, împreună cu toate datele: locaţie (oraş, judeţ, strada/parc/pădurea etc), data, număr de participanţi şi datele de contact ale organizatorului echipei.

Înregistrarea în campanie poate fi făcută de către fiecare coordonator de echipă atunci când consideră a fi potrivit, obligativitatea este legată de închiderea înregistrărilor care va trebui să fie făcută până la 30 aprilie, astfel încât coordonatorul de echipă să aibă timp să comunice Asociției Planeta Verde situația.

Asociația Planeta Verde deține, și în acest an, Secretariatul în România al acestei Campanii. Astfel, toate acțiunile de promovare, comunicare și informare pentru cetățeni vor fi implementate și diseminate de către Asociația Planeta Verde.

Mai multe informații se pot găsi pe site-ul www.mentineromaniacurata.ro și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/mentine.curata/?fref=ts

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.