Slow Food Iași pornește Melcul Verde

0

Începând cu 26 martie Slow Food Iași dăruiește comunității ieșenilor un nou proiect în care copiii să învețe despre hrana locală, naturală și sănătoasă. Este vorba despre proiectul Melcul Verde, un proiect pilot de creare a unor grădini școlare comestibile.

melcul verde

Grupuri de copii din clasele primare și  gimnaziale, coordonați de profesori și ajutați de partenerii și membrii Slow Food Iași, vor cultiva, în spații special amenajate din curtea școlii, legume și plante aromatice pe care să le folosească în propria alimentație.

În acest an, primele unități școlare înscrise sunt Liceul Teoretic ”Miron Costin”  șiGrădinița și Școala Paradis din Iași.

Proiectul pilot este posibil datorită finanțării din partea Cercului de Donatori Iași prin care se vor realiza mini-solarele modulare reutilizabile și sprijinului dat de Verde Bun care pune la dispoziție semințe curate, tradiționale, dar și îndrumarea unor specialiști.

Melcul Verde a fost inspirat de proiectul Slow Food Turda numit  Viața în grădina verde și de inițiativa The Edible Schoolyard.

 Slow Food este o mişcare internaţională iniţiată în 1986, care luptă pentru păstrarea bucătăriei tradiţionale şi regionale, încurajând cultivarea caracteristică ecosistemului local. Mişcarea ocroteşte principiile comerţului echitabil, încurajează fermierii şi micii producători, dar are ca scop şi educarea cetaţenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.

În Iași, Slow Food Convivium s-a format la începutul lui 2013, la inițiativa Asociației Mai Bine. Aceasta este o filială locală, oficială și recunoscută de Organizația Slow Food International.

www.slowfoodiasi.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează