Ultima saptamana de inscrieri la TEDxBucharest 2010: conferinta ideilor bune

0

Organizatã sub licenţã TED Global (www.ted.com), conferinţa TEDxBucharest va aduce pe 15 octombrie, la Crystall Palace Ballrooms, treisprezece vorbitori ce provin din tot atâtea domenii şi patru ţãri diferite, pentru a crea un spaţiu al ideilor bune.

O zi întreagã de perspective inedite, conversatii provocatoare şi succese reprezentate nu de reţete replicabile ci de exemple şi poveşti remarcabile, poate fi trãitã mai bine alãturi de oameni de calitate. De aceea participarea la conferinţã se face în urma seleţiei pe baza formularului de aplicare de pe www.tedxbucharest.com aceasta fiind ultima sãptãmânã în care aplicãrile sunt deschise. Profilul participantului este de român sau expat curios faţã de lumea din jur, care contribuie la comunitãţile din care face parte, şi dornic de exemple autentice de reuşitã româneascã sau de poveştile out-of-the-box ale invitaţilor internaţionali. Odatã ce eşti selectat, costul participãrii este de 100 de USD.

Cadru de referinţã al domeniilor pe care le reprezintã, vorbitori sunt:  Oana Pellea, Cãtãlin Ştefãnescu, Raluca van-Staden – inventatoarea anului 2009 premiatã la salonul de la Geneva, antreprenorii sociali Radu Tatucu şi Arnoud Raskin, Magnus Scheving- fondatorul Orãşelul Leneş, multimiliardarul Nik Halik, maratonistul la -40̊ C Andrei Roşu, designerul auto Mihai Panaitescu, profesorul MIT Adrian Bejan, cercetatorul NASA Adrian Stoica, fostul journalist New York Times Eric Weiner, şi dentistul medic fan de ţãrile de lumea a treia Roland Hermann.

Diversitatea domeniilor şi a participanţilor din salã, fie ei din business, societate civilã, culturã, divertisment, mass-media, antreprenoriat, consultanţã sau profesii încã nedefinite, se întâlnesc în covingerea cã lumea se construieşte cu inspiraţie şi curaj. Şi ambele definesc TEDxBucharest 2010.

TEDxBucharest este un eveniment non-profit organizat voluntar de o echipã de 11 tineri profesionişti. Conferinţa se va desfãşura în limba englezã şi va fi preluatã ulterior pe platforma video a evenimentelor TEDx, ce se desfaşoarã în peste 50 de ţãri anul acesta.

Despre TEDxBucharest
În spiritul “idei care meritã împãrtãşite”, TED a creat TEDx. TEDx este o platformã de evenimente locale, organizate independent, ce adunã oameni care sã împãrtãşeascã o experienţã tip TED. Evenimentul nostru se numeşte TEDxBucharest, unde x = eveniment TED organizat independent.

Despre TED
TED este o organizaţie non profit devotatã ideilor care meritã împãrtãşite. A început acum 25 de ani ca o conferinţã de patru zile ţinutã în California şi a ajuns astãzi o conferinţã globalã care anual invitã liderii lumii sã-şi prezinte ideile în 18 minute. Discursurile lor pot fi apoi accesate gratuit pe TED.com. Printre vorbitorii TED se numãrã şi Bill Gates, Al Gore, Gane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Phillipe Stark, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende, Gordon Brown.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează