Show caritabil de stand-up comedy pentru copiii cu autism: “Eu râd, tu râzi, noi râdem”. Intrarea este gratuită

0

Show-ul caritabil de stand-up comedy “Eu râd, tu râzi, noi râdem” se desfășoară pe 14 octombrie, de la ora 20:00, la Bistro Matrioska din București. Spectacolul are loc pentru cei 170 de copii cu autism care fac terapie în cadrul Asociației de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) iar intrarea este gratuită. Persoanele care participă pot face donații pentru cauza micuților cu autism.

Cristian Dumitru, Claudiu Popa, Daniel Hărmănescu și George Bonea sunt cei patru artiști de stand-up comedy care vor susține acest spectacol, din dorința de a le oferi copiilor un viitor normal și o viață mai bună.

Ideea i-a venit lui George Bonea, după ce a decis să alerge și să strângă donații pentru ATCA la Maratonul Internațional București: “Motivația de a alerga pentru cei 170 de copii de la ATCA a venit din simplul fapt că am avut ocazia în trecut să îi cunosc pe unii și știu cât de mult înseamnă pentru ei o oră de terapie. Poate sună banal dar, în cazul lor, șansa la o viață normală este o luptă. Și cred că este și puțin egoism la mijloc. Voiam endorfine și senzația că sunt util. Vă încurajez să fiți la fel de egoiști. Ideea showului de stand up a venit firesc. Asta fac și știu că oamenii pot râde pentru o cauză bună. Și dacă glumele nu sunt îndeajuns de bune, ori pe gustul lor, măcar au ajutat pe cineva. Dar m-am molipsit cu optimismul ATCA.”

“Zi de zi, în jurul nostru se deapănă povești. Unele cu final fericit, altele ne lasă fără cuvinte. În ATCA, în fiecare zi, destinul a 170 de copii este sub semnul întrebării. Pentru ca evoluția micuților noștri să fie pozitivă, investim, alături de partenerii noștri, resurse financiare, umane și, mai ales, multă pasiune și grijă. Autismul nu este o condamnare pe viață. Însă, poate deveni dacă nu ne vom implica cu toții.”, spune Beatrice Ionescu, Fundraising Manager ATCA.

Detalii despre eveniment, pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/events/1862578143857890/

An de an, 1 din 68 de fetițe și băieței sunt diagnosticați cu tulburări de spectru autist. Ei trăiesc diferit: nu sunt înţelesi de cei mai multi dintre noi, nu pot vorbi, nu pot exprima ce îi doare.

Despre ATCA

Înființată în 2008, ATCA – Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile în programele de intervenție pentru copiii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist și s-a specializat în domeniul de formare a terapeuților ABA (Applied Behavior Analysis) din România. MISIUNEA ATCA este de a sprijini prin terapie specializată (1:1) recuperarea copiilor care suferă de tulburări comportamentale de nivel mediu (ADHD și ADD) sau sever (Autism) și de a oferi cursuri de formare, metodologii și instrumente actuale, dovedite științific ca fiind cele mai eficiente în îndrumarea și managementul tulburărilor de comportament. Cursurile de formare se adresează tuturor celor implicați în dezvoltarea copiilor atipici: părinți, profesori, educatori și terapeuți. ATCA este si singura instituție din România care formează și acreditează terapeuți ABA, având cei mai buni analiști comportamentali din România. ATCA a înființat 2 centre de terapie ABA, unde 170 de copii sunt integrați în programe de recuperare. În ultimii 9 ani, terapeuții ATCA au consiliat peste 1000 de cadre didactice și părinți prin intermediul a zeci de tipuri de programe menite să faciliteze interacțiunile cu copiii cu tulburări din spectrul autist. Detalii la zi despre proiectele asociației aflați pe https://atca.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.