Școala Germană București va construi un sediu nou, în urma unui proiect de strângere de fonduri

0

Noul sediu țintește să primească până la 500 de elevi

Școala Germană din București (DSBU – Deutsche Schule Bukarest), singura școală din România care urmează în totalitate programa germană, care este acreditată de către Ministerul Afacerilor Externe din Germania și membră a Federației Mondiale a Școlilor Germane din străinătate, lansează un proiect de construcție a unui nou sediu, până în anul 2018, pentru a putea primi numărul tot mai mare de elevi care doresc să se înscrie.

image011

“DSBU este bine cunoscută pentru înaltele sale standarde de educație. Întrucât este o școală recunoscută în toate țările vorbitoare de limba germană, numărul de elevi a crescut anual cu 20%. Prin acest proiect ne propunem să satisfacem cererea tot mai mare pentru educație de calitate”, a declarat Friederike Gribkowsky, Președintele Consiliului de Administrație al DSBU.

Ca parte a noului proiect, DSBU lansează o campanie de strângere de fonduri prin care creează posibilitatea ca oricine să poată contribui la construirea noului sediu. OMV Petrom SA este unul dintre susținătorii DSBU în acest proiect, oferind peste două hectare de teren, în apropierea sediului companiei (Petrom City), în zona de nord a Bucureștiului.

Noua clădire va avea peste 8.000 de metri pătrați, școala urmând să includă și alte facilități precum un teren de sport de aproximativ 2.500 de metri pătrați și mai multe spații de joacă pentru fiecare ciclu școlar. DSBU își propune în viitor să primească până la 500 de elevi, de la grădiniță până la liceu.
Proiectul se bucură de sprijinul ambasadelor Germaniei, Austriei și Elveției în România și al OMV Petrom SA.
***
Despre DSBU – Deutsche Schule Bukarest

Deschisă în 2007, DSBU – Deutsche Schule Bukarest este o școală privată, situată în zona de nord a Bucureștiului. În prezent, sunt înscriși 150 de elevi, cu precădere germani și români.
DSBU include: creșă, grădiniță, școală primară și liceu. Procesul de învățare și predare al școlii pune accentul atât pe o abordare creativă, cât și pe una practică.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați http://ourfuture.dsbu.ro/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.