Scoala, biserica, un han traditional, geamia turceasca si o ulita a minoritatilor!

0

Veşti bune de la Muzeul Satului din Bucureşti! În luna mai 2011, Muzeul va avea o nouă aripă! Proiectul pentru noua zonă a fost realizat în 2007 de unul dintre cei mai buni arhitecţi de muzee din lume.

Şcoală, han tradiţional, ateliere şi o uliţă a minorităţilor vor fi punctele de atracţie ale noii secţiuni a Muzeului Satului ce va fi inaugurată în luna mai. Potrivit directorului instituţiei, la biserica de secol XVIII din noua aripă s-ar putea oficia slujbe de căsătorie.

Muzeul Satului va inaugura în primăvară un nou sector, „museum vivium”, unde va funcţiona o şcoală tradiţională de tip Spiru Haret, adică cu două săli de clasă şi o cancelarie între ele, dar şi un han tradiţional şi o uliţă a minorităţilor. Noua „aripă” se va întinde pe trei hectare şi jumătate, iar terenul aparţine muzeului din 1990, însă nu a fost folosit până acum. Noua aripă este situată între Palatul Elisabeta şi aleea Michael Jackson din Parcul Herăstrău, (alee lipită de gardul muzeului aproape de Arcul de Triumf). „Pe acestă zonă nu s-a făcut mare lucru, deşi au fost aduse nişte monumente care nu au fost aşezate după o idee tematică. Când am revenit aici, în 2003, după incendiu, spaţiul era plin de bălării, buruieni crescute până la streaşina monumentelor, şi am fost nevoiţi să curăţăm tot spaţiul, operaţiune care a semănat cu o defrişare”, a declarat pentru România Liberă Paula Popoiu, directorul general al Muzeului Satului, care mai spune că proiectul se află deja în derulare, s-a amenajat inelul de protecţie împotriva incendiilor, s-au pus felinare şi se lucrează la restaurarea şi reamenajarea monumentelor.

Mai multe informatii in articolul publicat de romanialibera.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează