Scoala, biserica, un han traditional, geamia turceasca si o ulita a minoritatilor!

0

Veşti bune de la Muzeul Satului din Bucureşti! În luna mai 2011, Muzeul va avea o nouă aripă! Proiectul pentru noua zonă a fost realizat în 2007 de unul dintre cei mai buni arhitecţi de muzee din lume.

Şcoală, han tradiţional, ateliere şi o uliţă a minorităţilor vor fi punctele de atracţie ale noii secţiuni a Muzeului Satului ce va fi inaugurată în luna mai. Potrivit directorului instituţiei, la biserica de secol XVIII din noua aripă s-ar putea oficia slujbe de căsătorie.

Muzeul Satului va inaugura în primăvară un nou sector, „museum vivium”, unde va funcţiona o şcoală tradiţională de tip Spiru Haret, adică cu două săli de clasă şi o cancelarie între ele, dar şi un han tradiţional şi o uliţă a minorităţilor. Noua „aripă” se va întinde pe trei hectare şi jumătate, iar terenul aparţine muzeului din 1990, însă nu a fost folosit până acum. Noua aripă este situată între Palatul Elisabeta şi aleea Michael Jackson din Parcul Herăstrău, (alee lipită de gardul muzeului aproape de Arcul de Triumf). „Pe acestă zonă nu s-a făcut mare lucru, deşi au fost aduse nişte monumente care nu au fost aşezate după o idee tematică. Când am revenit aici, în 2003, după incendiu, spaţiul era plin de bălării, buruieni crescute până la streaşina monumentelor, şi am fost nevoiţi să curăţăm tot spaţiul, operaţiune care a semănat cu o defrişare”, a declarat pentru România Liberă Paula Popoiu, directorul general al Muzeului Satului, care mai spune că proiectul se află deja în derulare, s-a amenajat inelul de protecţie împotriva incendiilor, s-au pus felinare şi se lucrează la restaurarea şi reamenajarea monumentelor.

Mai multe informatii in articolul publicat de romanialibera.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează