Peste 1.000 de elevi au demonstrat că sportul nu are bariere

0

Peste 1.000 de elevi au demonstrat că sportul nu are bariere, în cadrul celei de
a IX-a ediţii a competiţiei „Campioni speciali”

Liceul Tehnologic Special nr. 3 a organizat în aceste zile cea de-a IX-a ediţie a competiţiei „Campioni Speciali”, un eveniment la care au participat cu sprijinul cadrelor didactice, peste 1.000 de elevi din şcoli, licee speciale şi de masă. Fundaţia PRAIS a susţinut această iniţiativă, promovând incluziunea socială, diversitatea, precum şi calităţile sportive ale copiilor care nu au acces la sportul de performanţă.

Campioni speciali - cros

Elevii s-au înscris la 5 probe sportive şi artistice: 525 la atletism, 240 la mini-fotbal, 204 la proba la alegere între step aerobic, dans sportiv, pantomimă, teatru, poezie, muzică, dans folcloric, modern sau de societate, iar 70 de elevi au participat la concursul de şah şi tenis de masă. Startul competiţiei l-au dat 150 de copii cu Sindromul Down, care au alergat 150 de metri alături de voluntarii studenţi din cadrul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport. Peste 300 de elevi au fost premiaţi la toate cele 5 probe ale competiţiei. Fotbalistul George Galamaz şi Campioana Olimpică la atletism, Paula Ivan au dat startul ediţiei.

„Educaţia tinerei generaţii pentru un stil de viaţă echilibrat, accesul la resurse, cultură şi valori morale prin modele de urmat, integrarea copiilor vulnerabili economic sau a celor cu nevoi speciale în societate prin sport şi artă sunt cauze pe care le susţinem împreună cu voluntarii şi partenerii noştri”, a declarat Silvia Bucur, Preşedintele Fundaţiei PRAIS.

La chemarea Fundaţiei PRAIS au răspuns cu generozitate, aducându-şi aportul la eveniment: Federaţia Română de Fotbal, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti şi Şcoala de antrenori “Ioan Kunst Ghermănescu”.

Liceul Tehnologic Special nr. 3 din Bucureşti a participat cu tot efectivul de 250 de elevi. Directorul liceului, Claudiu Cosmin Costache a spus: „Copiii noştri au deficienţe de auz şi deficienţe asociate, însă talentul şi performantele lor sportive îi fac în fiecare an competitori redutabili”.

Sufletul acestei iniţiative este profesorul de educaţie fizică şi sport Ioan Moisa de la acelaşi liceu, care mărturiseşte că ceea ce-l motivează să organizeze din anul 2008 această competiţie este „zâmbetul de pe faţa copiilor, încrederea pe care sportul le-o redă, bucuria de a se manifesta şi de a trece peste barierele impuse de societatea în care trăiesc”.
Despre Fundaţia PRAIS

Fundaţia PRAIS a fost creată în 2002 de către PRAIS Corporate Communications. În cadrul proiectelor sale naţionale, susţine 4 mari cauze: accesul la resurse, educaţie, la dezvoltare personală şi cultură; o economie sustenabilă bazată pe inovaţie, competitivitate şi etică; promovarea stilului de viaţă sănătos, grija faţă de mediu.

Recunoscută local şi internaţional, Fundaţia PRAIS s-a implicat de 14 ani în crearea şi implementarea a peste 15 proiecte şi mişcări naţionale; a coordonat şi este un model de bune practici în programele europene EPHE şi OPEN. Iniţiativele sale au angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, publicul larg, au creat alianţe de valori atât în ţară, cât şi peste hotare, între parteneri publici şi privaţi, lideri de opinie, specialişti locali şi din alte ţări, reuniţi pentru a servi împreună cauze sociale globale dedicate viitorului tinerei generaţii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.