GALA „STELE ROMÂNEȘTI” IVAN PATZAICHIN. 65 DE ANI

1

Cea de-a doua ediție a evenimentului Gala „Stele Românești”, produs de Revolver, a avut loc luni, 8 decembrie, la Sala Studio a Teatrului Național din București. Personalităţi marcante ale lumii sportive, artistice, culturale, politice și din mediul de afaceri au sărbătorit alături de Ivan Patzaichin aniversarea celor 65 de ani.

„A fost o seară foarte emoționantă și le multumesc celor care mi-au fost alături, precum și celor care au facut-o posibilă. N-aș fi crezut că am prieteni cât să umplu o sală de teatru. Am avut din nou prilejul să-mi dau seama cât de norocos am fost să întâlnesc la timp oameni autentici care m-au ajutat să mă formez în viață și pe care mi i-am făcut prieteni adevărați. M-ar bucura ca ecourile acestei întâlniri de suflet să se transforme în energie pozitivă pentru oamenii și proiectele Deltei, care este locul cel mai frumos din lume și pe care îl iubesc necondiționat.” a spus Ivan Patzaichin

Campion național, european, mondial și olimpic, Ivan Patzaichin a gustat din toate cupele victoriei. Născut la Mila 23, la 26 noiembrie (zi în care se serba hramul bisericii din sat), avea să primească numele de Ivan. În urmă cu 65 de ani, în inima Deltei, începea lungul său drum, cu pagaia în mână, pe fluviul vieții. Ar fi putut să rămână acolo, în satul lui, pescar-fruntaș. Dar a vrut mai mult pentru el, când a ales sportul de performanță. A vrut mai mult pentru țară, când și-a spus, înainte de fiecare competiție: „totul sau nimic”. A vrut mai mult pentru oamenii din satul lui, pentru oamenii Deltei, atunci când a ales să revină între ei, cu proiecte îndrăznețe.

Evenimentul Gala „Stele Româneşti”. Ivan Patzaichin 65 de ani s-a desfășurat ca o incursiune subiectivă şi emoționantă în viaţa sa profesională şi personală, sub forma unui spectacol-concept la care au conspirat prietenii de-o viață, coechipierii și partenerii, trecând de la performanţele istorice până la cele mai recente provocări ale mereu neobositului performer Ivan Patzaichin.
În Foaierul Teatrului Național a avut loc recepția oaspeților care l-au înconjurat pe sărbătoritul serii cu urări călduroase, cu admirația, prietenia și respectul lor. Printre cei care l-au îmbrățișat pe Ivan Patzaichin, s-au numărat sportivii: Laura Badea, Carmen Bunaciu, Liviu Dumitrescu, Monica Iagăr, Elisabeta Lipă, Florin Mihalache, Eduard Novak, Ecaterina Oancia, Valeria Răcilă, Gabriela Szabo. Au fost, de asemenea, prezenți: Dragoș Anastasiu, Dorin Andone, Horia Alexandrescu, Alexandru Bindea, Dacian Cioloș, Mișu Constantinescu, Cristian Crisbășan, Gabriel Fătu, Teodor Frolu, Olah Gyarfas, Constantin Hogea, Cristi Hrubaru, Virgil Ianțu, Dan Iliescu, Ion Iliescu, Răzvan Lupu (Lapi), Liviu Mihaiu, Eugen Mihăescu, Vintilă Mihăilescu, Lucia Moraru, Marin Moraru, Gabriel „Guriță” Nicolau, Liza Panait, Andrei Partoș, Gheorghe Pătrașcu, Mihai Pocorschi, Marina Procopie, Dorin Prunariu, Ștefan Rîmniceanu, Dana Săvuică, Victor Solomon, Bogdan Stanoevici, Vichi Stepanovici, Florian Stoica, Adriana Șchiop, Marian Șușu, Horia Teodorescu, Aurelian Temișan, Octavian Ursulescu, Steven van Groningen, gașca de prieteni din Ploiești și cea de prieteni melomani din București. Recepția din foaier s-a bucurat de prezența optimistă, muzicală și foarte pitorească a Ansamblul Rușilor Lipoveni Reabinuska din Jurilovca.

Spectacolul a fost deschis de Andi Vasluianu, animat de cuplul sobru/comic: Cătălin Cârnu/Bogdan Dumitrescu (după un scenariu original scris de Florin Lăzărescu și Lucian Dan Teodorovici) și prezentat din off de Flaviu Crișan. Rând pe rând au urcat pe scenă artiștii: Andi Vasluianu, Julie Mayaya, X-treme Project, Mircea Baniciu, Midnight Colours, Paula Seling,

Mani Gutău și Jimmy Cserkesz (de la formația Urma), Cristian Anheliuc și Pasărea Rock. Ivan Patzaichin s-a reunit preț de câteva minute pe scenă cu unii dintre campionii olimpici – Leon Rotman, Toma Simionov, Vasile Dîba, Antrop Varabiev, Afanase Sciotnic, Agafia Constantin, Florin Popescu, Mitică Pricop – și cu legendarul adversar pe ape și prieten de netăgăduit pe uscat, maghiarul Tamás Wichmann.

Prin intermediul unor montaje video proiectate pe un ecran imens, prietenii care nu au putut ajunge la eveniment i-au transmis lui Ivan Patzaichin gândurile lor: „Nu este numai un sportiv, este un stindard, este cineva care s-a identificat decade și decade, nu numai cu sportul românesc, dar și cu națiunea română.” (Ion Țiriac); „Ivan a fost un simbol pentru generații întregi de sportivi, a marcat istoria sportului, a fost un exemplu pentru noi toți. Ivan, îți mulțumesc pentru tot ceea ce ai făcut și faci pentru România!” (Nadia Comăneci); “Tu ești o medalie pentru mine și pentru poporul român. Am să-ți port medalia, aici, la inimă.” (Florin Piersic).
“Evenimentul anual Gala «Stele Românești» este axat în exclusivitate pe omagierea unor mari personalități ale României, personalități cu o impresionantă carieră pentru care o reconfirmare a valorii incontestabile, în cadru aniversar, reprezintă un gest firesc și necesar. Astfel, această gală urmăreşte să readucă în atenţia publică pe acei români de excepție care au reprezentat și reprezintă România în lume şi care au adus o contribuţie importantă în domeniul lor de activitate. Prima ediție Gala «Stele Românești» l-a sărbătorit anul trecut pe artistul Ovidiu Lipan Țăndărică cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate.” a declarat Izabela Rudolf, producătorul evenimentului.

Gala “Stele Românești”. Ivan Patzaichin 65 de ani este un eveniment desfășurat sub patronajul Ministerului Culturii din România și va fi transmis de TVR 1 în preajma Sărbătorilor de iarnă.

Producător: Revolver
Co-producători: DC Communication și TVR 1
Sponsori: Loteria Națională, Apa Nova, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Alka Group, Hotel Ambasador, Pensiunea Perla, Men’s Cave, Puma, Iris Șerban

Parteneri: Institutul Cultural Român, Romfilatelia, Rowmania, Brand Patzaikin
Mulțumirile speciale se îndreaptă spre: Maria Grapini, Cătălin Cîrnu, echipa Teatrului Național din București.
Parteneri media: Cațavencii, 24 FUN, Hotnews, Gazeta Sporturilor, Etiquette, 121.ro, 220.ro, getlokal, orasulm.eu.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Saptamana aceasta in social media (4-11 decembrie)

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.