Documentare incitante si un program inedit la Docuart Fest 2013

0

Aproximativ 30 de documentare au fost selectate pentru editia a II-a a festivalului de film documentar Bucuresti Docuart Fest 2013 pentru cele doua secțiuni competitionale – o sectiune adresata studentilor, iar cealalta destinata realizatorilor de film documentar.

Zamfira Nastasache – asistent universitar si criticii de film Florin Barbu si Mihai Fulger  sunt membrii juriului care au realizat preselectia filmelor, misiune deloc usoara, avand in vedere numarul impresionant de productii inscrise in competitie.

foto_C1_docuart

In sectiunea de film studentesc, publicului ii este adusa aproape o serie de documentare premiate in festivaluri cu renume international, realizate de tineri implicati in proiecte artistice de anvergura. La sectiunea documentarelor consacrate, printre filmele care vor starni interesul cinefililor se regasesc „Pacatoasa Teodora” – in regia Ancai Hirte, „Exploratorul” – semnat de Titus Muntean si Xantus Gabor – si „Stremt ’89” – regizat de Dragos Dulea si Anda Puscas.

Exista proiectii de film documentar si in afara competitiei, pe toata perioada festivalului. „Gone Wild” (regia Dan Curean), „Aici… adica Acolo” (regia Laura Capatana Juller), „Vorbitor” (regia Radu Muntean) si „Turn off the lights” (regia Ivana Mladenović) sunt documentarele care vor fi proiectate in cele patru seri de festival, urmate de sesiuni de Q&A cu membrii echipei.

Editia anului curent intampina atat publicul cat si participantii cu un program divers si cu o incarcatura speciala.

De asemenea, in cele patru zile ale festivalului se vor desfasura o serie de master class-uri si mese rotunde, cu diverse teme din industria cinematografica, precum estetica in filmul documentar, productia filmului documentar, filmul documentar de investigatie, importanta documentarului istoric in timp.

Programul va fi disponibil in curand pe platforma http://docuart.ro

Cea de-a doua editie a Docuart Fest 2013 va avea loc intre 26-29 septembrie la Cinemateca Romana, sala Eforie și este finantat de Administratia Fondului National Cultural. Prima editie a festivalului s-a desfasurat in noiembrie 2012 la Clubul Taranului Roman. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 60 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.