Documentare incitante si un program inedit la Docuart Fest 2013

0

Aproximativ 30 de documentare au fost selectate pentru editia a II-a a festivalului de film documentar Bucuresti Docuart Fest 2013 pentru cele doua secțiuni competitionale – o sectiune adresata studentilor, iar cealalta destinata realizatorilor de film documentar.

Zamfira Nastasache – asistent universitar si criticii de film Florin Barbu si Mihai Fulger  sunt membrii juriului care au realizat preselectia filmelor, misiune deloc usoara, avand in vedere numarul impresionant de productii inscrise in competitie.

foto_C1_docuart

In sectiunea de film studentesc, publicului ii este adusa aproape o serie de documentare premiate in festivaluri cu renume international, realizate de tineri implicati in proiecte artistice de anvergura. La sectiunea documentarelor consacrate, printre filmele care vor starni interesul cinefililor se regasesc „Pacatoasa Teodora” – in regia Ancai Hirte, „Exploratorul” – semnat de Titus Muntean si Xantus Gabor – si „Stremt ’89” – regizat de Dragos Dulea si Anda Puscas.

Exista proiectii de film documentar si in afara competitiei, pe toata perioada festivalului. „Gone Wild” (regia Dan Curean), „Aici… adica Acolo” (regia Laura Capatana Juller), „Vorbitor” (regia Radu Muntean) si „Turn off the lights” (regia Ivana Mladenović) sunt documentarele care vor fi proiectate in cele patru seri de festival, urmate de sesiuni de Q&A cu membrii echipei.

Editia anului curent intampina atat publicul cat si participantii cu un program divers si cu o incarcatura speciala.

De asemenea, in cele patru zile ale festivalului se vor desfasura o serie de master class-uri si mese rotunde, cu diverse teme din industria cinematografica, precum estetica in filmul documentar, productia filmului documentar, filmul documentar de investigatie, importanta documentarului istoric in timp.

Programul va fi disponibil in curand pe platforma http://docuart.ro

Cea de-a doua editie a Docuart Fest 2013 va avea loc intre 26-29 septembrie la Cinemateca Romana, sala Eforie și este finantat de Administratia Fondului National Cultural. Prima editie a festivalului s-a desfasurat in noiembrie 2012 la Clubul Taranului Roman. 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează