Baxter Dury în concert la București – 22 aprilie 2024, Control Club

0

Cunoscut pentru versurile satirice și timbrul vocal distinct, apreciatul artist britanic Baxter Dury revine la București și va concerta luni, 22 aprilie 2024, după ora 20, la Control Club.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Povestitor ironic și poet romantic deopotrivă, Baxter Dury este unul din artiștii reprezentativi ai scenei indie rock britanice. Cu un palmares de șapte albume de studio, artistul a lansat anul trecut un nou disc, I Thought I Was Better Than You (Heavenly Recordings, 2023), al cărui turneu de promovare îl aduce pentru a doua oară la București.

I Thought I Was Better Than You reprezintă o nouă eră în cariera lui Baxter Dury și o ocazie pentru intrarea în scenă a unui nou personaj narator, „așa-zis conflictual”, cum îl descrie artistul. Prin intermediul său, cantautorul poate vorbi liber despre mixul toxic dintre descendența sa (relația complicată cu tatăl său, cântărețul Ian Dury) și presiunea socială aferentă. „Am scris despre cum e să fii ținut prizonier de succesul altcuiva”, spune artistul.

Noul disc vine ca o continuare a romanului autobiografic Chaise Longue, publicat în 2021, în care Baxter Dury spune povestea copilăriei sale neobișnuite. Stilul relaxat, cu influențe hip-hop, face din I Thought I Was Better Than You un soundtrack potrivit pentru carte deoarece „reflectă perfect muzica pe care o ascultam la vremea respectivă. Eu și tovarășii mei nu eram deloc indie. Eram mai degrabă fani graffiti, cu șireturi colorate, ascultam Afrika Bambaataa și fumam mult”, spune artistul.

A vibrant record that is a self-deprecating yet poignant reflection on a complicated and chaotic upbringing. – Uncut

Baxter’s third cracking album in a row. – Mojo

Dury is alternately very funny, oddly disturbing and genuinely touching, which is a lot of ground to cover in under half an hour. – The Guardian

The new album from Baxter Dury dips in and out of typically bizarre scenes from an indie sitcom written by an English bohemian whilst also tilting at least half his director’s cap to the contemporary princes of hip hop to deepen its rich, dark, psychedelic trip into a tapestry of madness. – Louder Than War 

https://www.baxterdury.tv/ 

Baxter Dury – Celebrate Me (video) : https://youtu.be/cm7RC6SQGEQ

Baxter Dury – I’m Not Your Dog (video): https://youtu.be/x_x9tB2Qsyk 

Concertul Baxter Dury de la București este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay. Facebook event : https://www.facebook.com/events/813113890644274/ 

Biletele, în valoare de 150 de lei, sunt disponibile online pe Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-baxter-dury-uk-22-aprilie-club-control) și în rețeaua partenerilor Eventbook. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.