Lenum ajută la eliminarea locuirii precare în România

0

Un grup format din zece angajaţi Lenum AG din Liechtenstein au venit pentru cinci zile în Ploieşti, pentru a construi locuinţe pentru familii dezavantajate din punct de vedere social.

În aprilie 2012, Habitat for Humanity România a început construcţia de case pentru 12 familii aflate pe lista de aşteptare la nivel municipal. Voluntarii Lenum vor contribui la lucrările de ridicare a structurii şi pereţilor şi la săpăturile pentru conducta de apă şi pentru canalizare.

Primul parteneriat între Lenum AG şi Habitat for Humanity a fost încheiat în acest an în Ploieşti. Angajaţii Lenum nu vor participa pe bază de voluntariat doar la lucrările de construcţie desfăşurate de Habitat for Humanity România, ci şi cu expertiză pentru a discuta cu experţii de la nivel local în vederea creşterii eficienţei energetice a soluţiilor de locuire furnizate de Habitat. Aceasta urmează unei vizite pe teren pentru analiza programelor desfăşurate în România în 2010.

Angajaţii Lenum sunt nerăbdători să schimbe mediul de lucru din birou şi computerele pe şantierul de construcţii, ciocan şi ferăstrău. Lenum speră, de asemenea, să experimenteze direct metode de construcţie a clădirilor de calitate înaltă, eficiente din punct de vedere energetic şi accesibile în acelaşi timp. Echilibrul între aceste trei aspecte stă la baza fiecărui proiect durabil de construcţii.

Ploieşti, un oraş cu 250.000 de locuitori, se confruntă cu o situaţie foarte dificilă în ceea ce priveşte locuinţele. Toate locuinţe sociale au fost alocate, deşi este vorba de garsoniere cu baie şi bucătărie comună. Peste 240 de familii care au nevoie urgentă de adăpost se află pe lista de aşteptare pentru locuri vacante. Nu îşi permit să închirieze sau să cumpere o casă. Oraşul Ploieşti suferă de pe urma efectelor crizei economice. Şomajul în regiune s-a dublat faţă de nivelul anului trecut, ajungând la aproape 10%.

O echipă de voluntari ai Şcolii Americane din Dubai a ridicat temelia locuinţelor Habitat din Ploieşti în luna aprilie 2012. De atunci, şantierul a mai primit nouă echipe internaţionale şi patru naţionale. Multe companii au contribuit cu eforturi şi resurse pentru a ajuta familiile cu venituri scăzute să aibă o locuinţă simplă şi decentă.

Structura locuinţelor Habitat este de cele mai multe ori din lemn acoperită cu plăci de gips carton şi izolaţie. Familiile beneficiare sunt selectate cu ajutorul autorităţilor municipale. Acestea lucrează împreună cu voluntarii.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.