Telekom Romania şi V+O Communication au primit două premii la gala CSR Awards

1

Două proiecte de CSR concepute şi implementate de V+O Communication pentru Telekom Romania au primit premii importante la gala CSR Awards. Premiile obţinute au fost: premiul I pentru proiectul „Teimplici.ro” la categoria „Susţinerea comunităţii” şi premiul II pentru “Reciclăm şi inovăm” la categoria “Campanii interne de CSR”.

“Ne implicăm în proiecte de responsabilitate corporativă. De când suntem prezenți pe piața românească, ne-am legat numele de o varietate de astfel de proiecte – de la cele sociale, de asistență pentru categorii defavorizate, la cele de educație sau la programe integrate de protecția mediului. Ne bucurăm să constatăm că bunele intenții și ideile noastre au prins rădăcini și își fac simțite, de la an la an, efectele pozitive”, spune Ruxandra Vodă, Director Comunicare al grupului de companii Telekom Romania.

 CSR Awards 2015-Telekom

Teimplici.ro este platforma online dezvoltată de Telekom Romania pentru a face auzită opinia tuturor membrilor comunității interesați de ceea ce se întâmplă în societate.

Proiectul a demarat în luna iunie 2014 cu un sondaj de opinie a publicului larg cu privire la direcțiile prioritare pentru dezvoltarea societății, în care este nevoie urgentă de proiecte și investiții. Până la 31 august 2014, peste 18.600 de voturi au fost înregistrate pe www.teimplici.ro.

Organizaţiile care s-au alăturat comunităţii teimplici.ro şi ne-au susţinut în dezbaterea despre teme şi arii de intervenţie prioritare sunt: Asociația Telefonul Copilului, Smartatletic, Asociația Amazonia, Asociația Mai Mult Verde, Viitor Plus, Asociația PAVEL, Fundația Leaders. Utilizatorii, pe lângă votarea temelor prioritare – educație, sănătate, mediu, inovație, dezvoltare și protecție socială, au propus și au votat arii concrete de intervenție asociate acestora. În urma votării temelor și ariilor, precum și în urma feedbackului comunității Teimplici.ro, am ajuns la 12 arii finale. În a doua fază a proiectului, începând din octombrie, membrii comunităţilor au propus 180 de proiecte de impact, iar proiectele eligibile au intrat într-o competiţie în urma căreia cele mai bune 10 proiecte au obţinut sponsorizări de până la 50.000 euro în total.

Suntem fericiţi că proiectele create de noi au fost apreciate şi mai ales pentru că au avut rezultate bune. Atât noi, cât şi clienţii noştri de la Telekom Romania ne dorim să avem impact în comunităţi şi să face diferenţa prin tot ceea ce construim împreună”, declară Lori Vișa, General Manager V+O Group.

De-a lungul timpului, angajaţii COSMOTE şi Romtelecom au fost obişnuiţi să recicleze prin proiectele “Green Office” şi “I love recycling!”. Este parte din filosofia lor, din cultura lor. Rezultatele campaniilor anterioare sunt semnificative – 29,47 tone de hartie reciclată în perioada 2008-2012, iar consumul de hârtie a scăzut cu 30% în 2011 comparativ cu 2008. Prin acest Campania “Reciclăm şi inovăm”, Telekom a dorit sa demonstreze angajamentul continuu faţă de mediu şi să schimbe modul în care poate fi reciclată hârtia. Chiar dacă Cosmote şi Romtelecom au devenit Telekom, angajaţii au continuat să recicleze, dar într-un mod inovator. Am pornit de la ideea de a că fiecare tonă de hârtie reciclată salvează de la tăiere 17 copaci. Dacă fiecare dintre cei 8.000 de angajaţi ar colecta 2 kg de hârtie, ar înseamna că salvăm peste 270 de copaci de la tăiere. De asemenea, deoarece am trecut printr-un proces de rebranding, am dorit să reciclăm documentele cu identitatea veche şi să folosim hârtia reciclată pentru a tipări materiale noi de birou pentru angajaţi cu logo-ul Telekom Romania. Pentru că ne-am dorit ca prin această acțiune angajaţii să aibă parte și de distracție și relaxare, i-am invitat să participe la un concurs de reciclare, în care au creat obiecte noi din hârtie cu identitatea veche. În mai puţin de 2 luni, angajaţii Telekom au colectat în vederea reciclării 16 tone de hârtie, salvând de la tăiere 272 de arbori.

Despre Grupul V+O

V+O Communication, nucleul central al grupului, a fost înființată în România în 2006 și s-a dezvoltat permanent, fiind astăzi una dintre cele mai dinamice şi strategice agenţii de PR de pe piața locală. În 2011, V+O şi-a extins aria de servicii în zona de digital/social media lansând Bakers Digital Communication, în 2012  a lansat divizia de BTL, Briefcase, iar în 2014 a lansat divizia de producţie, Unlimited.

Grupul V+O are un portofoliu variat de clienţi, printre care se numără Dynamic Human Resources, Euroins Romania, Germanos, Marks&Spencer, Studio Moderna, Tagor/Adora, Telekom Romania, Wizrom Group.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » 2 – 8 aprilie 2015 – Saptamana in social media

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.