Beneficiarii fondurilor europene se întrec în proiecte durabile. Premiu, 6 excursii în Delta Dunării!

0

Beneficiarii fondurilor europene se întrec în proiecte durabile

 

Beneficiarii proiectelor finanțate prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane se întrec, la invitaţia ComunitateDurabila.ro, în exemple de management durabil. Concret, beneficiarii care, în perioada desfăşurării concursului – aprilie-iulie 2012 – demonstrează că au ținut seama de principiile dezvoltării durabile în proiectele lor vor câștiga una dintre cele şase excursii în Delta Dunării puse la bătaie de ComunitateDurabila.ro.

Miza concursului organizat de ComunitateDurabila.ro este de a găsi exemple româneşti de dezvoltare durabilă, proiecte care demonstrează o atitudine responsabilă în cheltuirea banilor europeni, respect pentru mediul înconjurător, pentru oameni și pentru viitor.

Participanţii au la dispoziţie șase ocazii de a demonstra că au cheltuit sau cheltuie responsabil fondurile primite, răspunzând la unul sau la mai multe dintre cele șase chestionare tematice ce însoţesc episoadele din seria de animaţii educaţionale “Mai Mult cu Mai Puțin”.

Castorii Mai Mult și Mai Puțin, personajele principale ale animaţiilor, dezbat în fiecare episod beneficiile unui comportament durabil, dilemele cu care se pot confrunta cei care implementează proiectele europene și soluțiile la aceste probleme.

Primul episod își propune să demonstreze că dezvoltarea durabilă aduce mai multe beneficii economice decât suntem obișnuiți să credem. Participanților la concurs le revine sarcina ca până pe 18 aprilie 2012 să dea exemple concrete de măsuri durabile care au adus beneficii clare atât proiectului implementat de ei cât şi comunităţii. Primul câştigător al excursiei în Deltă va fi anunţat pe 22 aprilie dar concursul continuă. Calendarul complet şi regulamentul concursului pot fi consultate oricând în secţiunea “Concursul comunităţii durabile”.

Juriul care va selecta cei mai responsabili șase beneficiari de proiecte durabile este format din: Liviu Mihaiu, Președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta, Mircea Toma, Președintele ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei, Mihaela Marin, Expert în cadrul Comunității Durabile, Irina Zamfirescu, > CU < Mai Mult cu Mai Puțin – Revista Comunității Durabile și Costel Popa, Managerul proiectului “Parteneriat pentru dezvoltare durabilă”.

Cele şase premii constau în câte o excursie de trei zile în Delta Dunării în luna septembrie 2012 şi includ transport, cazare într-o gospodărie tradițională, mese cu specific local, gătite pe principiile slow-food, excursie cu barca pe lacuri și canale din Delta Dunării, participarea la evenimente tradiționale, specifice zonei.

Despre ComunitateDurabila.ro

Prima comunitate de practică pentru dezvoltare durabilă din România a fost formată în 2010 şi reuneşte în acest moment peste 500 de membri, experți și manageri interesaţi să dezvolte profilul durabil al proiectelor lor. ComunitateDurabila.ro este un rezultat al proiectului „Parteneriat pentru dezvoltare durabilă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeşte în oameni!”, iniţiat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta în parteneriat cu ActiveWatch şi implementat cu sprijinul Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis.

Despre Asociația Salvați Dunărea și Delta
Asociația Salvați Dunărea și Delta (SDD) este o organizaţie neguvernamentală de protecția mediului, care a demonstrat în cei aproape opt ani de activitate că poate oferi soluții pentru marile provocări cu care se confruntă Delta Dunării. SDD are o activitate susținută și în domenii conexe protecției mediului, având în portofoliu proiecte care vizează dezvoltarea durabilă, dezvoltare comunitară locală, managementul deșeurilor, economie socială și dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, antreprenoriat social etc.
(www.salvatidelta.ro)

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.