10.000 de copaci plantați de Metropolitan Life în pădurea miniaturală din Ploiești, alături de Asociația Pădurea Copiilor 

0

București, 17 aprilie 2024Metropolitan Life, unul dintre cei mai importanți jucători din piața asigurărilor de viață din România, își reconfirmă angajamentul față de protejarea și conservarea mediului, prin inițiativa de creare a unui refugiu verde necesar, cu 10.000 de copaci plantați în regiunea sud-Muntenia. În poziția sa de partener de încredere pentru români, Metropolitan Life prioritizează impactul pozitiv asupra comunității din care face parte, contribuind activ la un viitor mai sigur și mai sustenabil.

Proiectul, susținut cu o finanțare de 52.000 EUR din partea MetLife Foundation, a avut ca obiectiv plantarea manuală a 5.000 de puieți în pădurea miniaturală Ploiești, pe o suprafață de 1.200 mp și plantarea mecanizată a altor 5.000 de puieți în Comuna Putineiu, județ Giurgiu, urmând să fie îngrijiți timp de 2 ani. 

Acțiunea desfășurată în Parcul Municipal Vest Ploiești a reunit 80 de voluntari Metropolitan Life din sediul central  București și consultanți financiari din agenția cu sediul în Ploiești, alături de 16 voluntari din cadrul ONG-ului Asociația Pădurea Copiilor, care au participat la plantarea menită să atenueze impactul schimbărilor climatice și să înfrumusețeze spațiul verde. 

În linie cu conceptul ce stă la baza pădurii miniaturale din Ploiești, inițiativa Metropolitan Life a urmărit plantarea a 3 puieți pe metrul pătrat și a 7 specii diferite pe 3 mp, din peste 25 de specii autohtone, realizând astfel o adevărată enciclopedie a pădurii de foioase. În cadrul acestui eveniment, au fost întâmpinați și 30 de copii ai voluntarilor, care pe parcursul plantării, au luat parte la jocuri educaționale menite să sădească un comportament responsabil față de mediul înconjurător. 

Ne bucurăm să facem încă o dată echipă cu Asociația Pădurea Copiilor într-un proiect drag nouă, ce reprezintă și consolidează misiunea noastră de protecție a oamenilor și a mediului înconjurător. De peste 25 de ani, ne implicăm în acțiuni ce sprijină bunăstarea individuală și familială și credem că investiția în plantarea arborilor contribuie nu doar la îmbunătățirea calității aerului, dar și la îmbunătățirea calității vieții pentru generațiile viitoare.” a declarat Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life.

Acțiunea de plantare a fost susținută  de organizațiile non-guvernamentale Arbor Day și Asociația Pădurea Copiilor, cu sprijinul Consiliului Local Ploiești, Prahova și Consiliului Local Putineiu, Giurgiu.

Despre Metropolitan Life

MetLife, Inc. (NYSE: MET), prin filialele și afiliații („MetLife”), este una dintre cele mai importante companii de servicii financiare din lume, oferind asigurări, anuități, beneficii pentru angajați și gestionarea activelor pentru a-și ajuta clienții individuali și instituționali să construiască un viitor mai încrezător. Fondată în 1868, MetLife are operațiuni în peste 40 de piețe la nivel global și deține poziții de lider în Statele Unite, Japonia, America Latină, Asia, Europa și Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informații, vizitați www.metlife.com. În România, Metropolitan Life are peste 25 de ani de activitate pe piața de asigurări de viață. Peste 4 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Despre autor

avatar

Noi suntem Pădurea Copiilor, o organizație de mediu care reacționează la o problemă acută din sudul țării: lipsa pădurilor. Creștem păduri, reducem amprenta de carbon, formăm comunități și sprijinim biodiversitatea pentru viitorul nostru și al generațiilor care vor urma.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.