3 opere din colecția maestrului Radu Bogdan în licitația Artmark

0

Istoric și critic de artă, scriitor și publicist, Radu Bogdan este una dintre cele mai marcante personalități ale istoriei artei româneşti, pe care a cercetat-o și glorificat-o timp de aproape șapte decenii. Operele „Pierrot și Colombina” de Iosif Iser (estimare: 8.000 – 12.000 euro), „Costum cu motive pastorale” de Georgeta Năpăruș (estimare: 10.000 – 15.000 euro) și „Deal” de Horia Bernea (estimare: 10.000 – 15.000 euro) fac parte din Licitația de Primăvară și sunt doar o mică parte din impresionanta și rafinata colecție a unuia dintre cei mai mari istorici de artă din România tuturor timpurilor.

Toate cele trei opere marchează câte o temă centrală și intens perfecționată de artistul căreia îi aparțin. Motivul folcloric al lui Năpăruș, dealul aspațial și atemporal al lui Bernea sau commedia dell’Arte în viziunea lui Iser sunt excepțional redate în cele trei opere regăsite în Licitația de Primăvară.

Operele pot fi admirate la Artmark până marți, 21 aprilie. Licitația va avea loc miercuri, 22 aprilie, ora 19:30, la Athénée Palace Hilton.

Costum cu motive pastorale, Georgeta Naparus

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.