Transilvania IT Cluster explorează ecosistemul de tehnologie medicală din Oslo

0

Pentru a promova colaborările transfrontaliere și schimbul de cunoștințe, membri și o parte din echipa Transilvania IT au luat parte la o vizită de studiu în Oslo, Norvegia. Această experiență captivantă a avut loc în cadrul proiectului „2023: Cluj Innovation Year„, fiind finanțată de EEA and Norway Grants 2014-2021 și organizată cu sprijinul Collective Innovation.

Ziua 1: Collective Innovation

Experiența noastră a debutat cu o primire călduroasă din partea partenerului norvegian, Collective Innovation din Oslo. Am avut ocazia să ne prezentăm membrii clusterului care au făcut parte din delegație și să ne cunoaștem mai bine partenerii norvegieni, dar și să primim informații valoroase despre ecosistemul dinamic de tehnologie medicală de acolo.

Unul dintre momentele cele mai interesante a fost prezentarea oferită de Håvard Bjor (Norwegian Sport Tech), un susținător pasionat al sănătății preventive prin integrarea tehnologiei. Mesajul său a subliniat importanța unui stil de viață activ, susținut de soluții tech inovatoare.

Day 2: Oslo Science Park & Institute of Cancer Research

A doua zi a început cu o vizită la Forskningsparken – Oslo Science Park, unde am fost introduși în lumea startup-urilor din domeniul health la Aleap, cel mai mare incubator de acest fel din țările nordice. Shane West, coordonatorul incubatorului, ne-a împărtășit experiența sa și modelul de succes al Aleap, care susține antreprenorii cu resurse vitale – competențe, mentorat, rețea și finanțare.

După-amiaza, am avut șansa să vizităm Oslo University Hospital, care găzduiește prestigiosul Institute of Cancer Research. Fondat în 1954, institutul este un lider global în cercetarea cancerului, iar Profesorul Kjetil Tasken ne-a oferit o imagine a muncii lor și a eforturilor lor neobosite pentru îmbunătățirea rezultatelor și a calității vieții pacienților cu cancer.

Day 3: Oslo Cancer Cluster

Ultima zi a vizitei ne-a dus la Oslo Cancer Cluster, centrul eforturilor de cercetare și combatere a cancerului din capitala Norvegiei. Acolo, am avut privilegiul să îl cunoaștem pe Ketil Widerberg, managerul general al clusterului, care ne-a prezentat mai multe despre munca lor în cadrul organizației, structura acesteia și despre ecosistem. A fost încă o vizită care ne-a oferit inspirație și un model pentru potențiale colaborări viitoare, benefice pentru membrii clusterului Transilvania IT.

După-amiaza a fost rezervată pentru activități și întâlniri în cadrul Oslo Innovation Week, pentru o experiență și mai profundă în peisajul vibrant al inovației din Norvegia.

Vizita noastră la Oslo a fost marcată nu numai de cunoștințele și experiența acumulate, dar și de ospitalitatea partenerilor noștri norvegieni. Le mulțumim încă o dată celor de la Collective Innovation pentru sprijinul acordat în timpul acestei călătorii

Această experiență nu doar ne-a aprofundat înțelegerea asupra inovației din domeniu tehnologiei medicale, ci a și construit conexiuni semnificative și a deschis calea pentru colaborări viitoare.

Activitatea no.1 în cadrul proiectului 2023 Cluj Innovation Year: Exchange of good practices – Study visit in Norway alături de membri și parteneri ai clusterului care activează în domeniul Digital Health.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.