Despre curajul de a fi tu însuţi – Sandra Ecobescu în dialog cu Maia Morgenstern, în 12 iunie 2024

0

După succesul pe care l-a avut prima Conferință din seria MEET THE DREAMERS cu teologul Francisc Doboș, te invităm să fim împreună, miercuri, 12 iunie, la Sala Luceafărul, de la ora 19:00, la cel de-al doilea eveniment.

De data aceasta, invitata Sandrei Ecobescu, președinta Fundației Calea Victoriei, va fi  Maia Morgenstern, una dintre cele mai talentate şi iubite actriţe, cu o carieră impresionantă în teatru şi film, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti.

MEET THE DREAMERS: Despre curajul de a fi tu însuţi, moderată de Sandra Ecobescu în dialog cu actriţa Maia Morgenstern 

Proiectul „MEET THE DREAMERS: Cunoaşte visătorii” a fost iniţiat de Fundaţia Calea Victoriei pentru promovarea oamenilor excepţionali din comunitate care ne inspiră, care au iniţiativă, care prin visurile şi puterea lor pot schimba lumea în bine. Conferinţele „MEET THE DREAMERS – Cunoaşte Visătorii” oferă dialoguri savuroase, revelatoare şi pline de emoţie.

Maia Morgenstern, cu energia debordantă, pasiunea, tenacitatea și inspirația extraordinară cu care se dedică proiectelor culturale este un model pentru noi toți. De-a lungul timpului a colaborat și a realizat proiecte artistice de anvergură, atât în teatru, cât şi în film, alături de Lucian Pintilie, Liviu Ciulei, Andrei Şerban, Theo Angelopoulos, Marta Mészáros, Mel Gibson.

🎭 Printre spectacolele în care a jucat la TNB, amintim: „O trilogie antică” după Euripide şi Seneca, „Dama cu camelii” după Al. Dumas fiul, „Vizita bătrânei doamne” de F. Dürrenmatt.

🎥Colaborează cu teatre din ţară şi de peste hotare, iar printre filmele cele mai importante sunt „Balanţa”, „Cel mai iubit dintre pământeni” sau „Patimile lui Hristos”. A fost distinsă cu Premiul pentru „Cea mai bună actriţă” la Festivalul Emma, Premiul Felix al Academiei Europene de Film, Premiul UNITER pentru „Cea mai bună actriţă”, Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, în Franţa, Ordinul Regal „Nihil Sine Deo”.

🏆În anul 2003, Parlamentul European de la Strasbourg a desemnat-o pe Maia Morgenstern „Actriţa şi Femeia Anului”, iar în anul 2018 a devenit Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti. A fost decorată de către Preşedintele României cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Mare Ofiţer.

🍷La finalul conferinței vom savura un pahar cu vin oferit de Jidvei

Proiectul MEET THE DREAMERS: Cunoaşte Visătorii este realizat cu sprijinul JTI.

Partener media principal: Radio România Cultural.

📅 Save the date: Ne vedem la Sala Luceafărul, în 12 iunie, de la ora 19:00.

Link eveniment.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.