Gala Corporate Wellbeing Award: industria financiar-bancară predomină în topul proiectelor de wellbeing ale anului 2024

0

București, 16 mai, 2024: Cea de-a X-a ediție a Galei Corporate Wellbeing Award, organizată de compania de resurse umane Dynamic HR și desfășurată în data de 14 mai, a reunit liderii comunității de resurse umane din România, într-o zi dedicată unei teme care crește de la an la an în importanță, atât în plan global, cât și la nivelul țării noastre, ca instrument de atragere și retenție a forței de muncă: wellbeingul organizațional.

„Reușim să oferim prin acest eveniment unic în România un cadru de referință pentru liderii de HR, care să îi susțină în identificarea de argumente puternice pentru promovarea programelor de wellbeing în organizațiile lor, să le ofere recunoaștere, inspirație prin informații și studii de caz de ultima oră și contexte de networking”, declară Simona Nicolaescu, Managing Partner, Dynamic HR.

Gala Corporate Wellbeing Award a relevat principalele tendințe și preocupări ale angajatorilor și angajaților români, legate de acest subiect, prin intermediul prezentărilor susținute de speakerii invitați, pe baza statisticilor realizate în cadrul companiilor reprezentate de aceștia sau a unor studii globale:

          Angajații fericiți sunt cu 31% mai productivi și fac vânzări cu 37% mai mari. În medie, angajații se pot concentra doar 7 minute înainte de schimbarea ecranelor. (Clementina Anghelache, coach, speaker, Publisher Learning Network și Psychologies)

          70% din angajați consideră că angajatorii sunt responsabili de starea lor de bine. Costurile cu prezenteismul sunt de 10 ori mai mari față de acelea generate de concediile medicale. (Georgiana Andrei, Corporate Sales Director, Rețeaua de Sănătate Regina Maria)

          Aproape un sfert din angajații români simt că și-au pierdut echilibrul emoțional și peste 37% se simt epuizați. 67% din ei au simțit nevoia să apeleze la ajutor psihologic specializat, în ultimul an. (Raluca Dumitra, CMO, eJobs)

          56% din companiile care măsoară ROI pentru programele de wellbeing au o întoarcere a investiției mai mare cu 100%, ceea ce înseamnă că pentru fiecare dolar investit, câștigă mai mult de 2 dolari. (Dan Moraru, CEO, 7card)

          43 de mușchi contribuie la forma feței și la exprimarea emoțiilor și gândurilor noastre. (Wael Abdul Hamid, fondator Roya)

          Între 60% și 90% din informația pe care o procesăm este vizuală, din care până la 90% din informații sunt oferite de trăsăturile faciale. Ochii luminoși sunt un indicator al unei persoane al cărei sistem nervos funcționează bine, este echilibrat. (Radu Chiriac, Managing Director, Roya România)

         26% din persoanele care nu au o rutină constantă de fitness spun că nu găsesc bucurie în practicarea fitness-ului și 21% au probleme legate de motivație. (Lucian Adochiței, Director de vânzări World Class România)

Topul proiectelor de corporate wellbeing, în 2024

Jurizarea proiectelor de wellbeing prezentate în cadrul Galei Corporate Wellbeing Award a fost realizată pe baza voturilor publicului, format din reprezentanți ai comunității de HR din România, și a evaluărilor unui juriu format din Ruxandra Crina Lupșa – HR Director, NXP Semiconductors, Carmen Dumitrache – HR Director, Capgemini, Irina Butnaru – România Country Lead & General Manager, Wipro, Jeroen Fabry – Business Unit Manager, H.Essers România, Bianca Brad – om de televiziune, Fondator al Organizației E.M.M.A., Raluca Dumitra – CMO, eJobs România. Criteriile principale de evaluare au fost gradul de inovație și impactul asupra stării de bine a angajaților. Alături de Premiul cel mai Mare, acordat Băncii Transilvania, au fost desemnate următoarele proiecte de wellbeing organizațional ale anului 2024:

  „Better Together” (PwC): premiul pentru categoria „Inovație”;

 „The Butterfly Effect” (Metropolitan Life): premiul pentru categoria „Impact maxim”;

–  „estedespremine” (Provident Financial România): premiul pentru categoria „Inspirație”;

   „P.O.P. – People of Policolor” (Policolor): premiul pentru categoria „Sustenabilitate”;

   „Better Me Wellbeing” (EY): premiul pentru categoria „Leadership”;

   „RADIO RO-Gratitude” (Druckfarben): premiul pentru categoria „Originalitate”;

   „Screening-ul salvează vieți” (Banca Transilvania): premiul pentru categoria „Pionierat”;

   „Adaptive Longevity” (HP): premiul pentru categoria „Sănătate mintală”;

–  „Lights, Camera, Thrive!” (Avon): premiul pentru categoria „Comunitate și impact”.

Gala Corporate Wellbeing Award a fost organizată cu ajutorul partenerilor săi: Metropolitan Life, Regina Maria, Aqua Carpatica, Doctor Skin, 7card, World Class, Editura Trei, Farmacia Vedra, Sweeteria, Complice, Avon, Republica Bio, Nutrivita, Drum Cafe, Swissotel Poiana Brașov.

Pentru mai multe informații, va invităm să accesați www.dynamichr.ro și gala.dynamichr.ro.

Despre Dynamic HR

Prezentă pe piață din anul 2004, Dynamic HR este o firma de training care ajută companiile în dezvoltarea angajaților, dezvoltarea competențelor și abilităților lor, astfel încât să se vadă diferența în indicatorii de performanță la nivel de business. Este specializată în livrarea de servicii de resurse umane cu impact la nivelul performanței individuale și organizaționale, de la traininguri, programe de creșterea coeziunii de echipă până la programe de wellbeing de impact în starea fizică și emoțională. Este primul furnizor de servicii de wellbeing din România, din anul 2010, și a dezvoltat o platformă online dedicată sănătății mintale, www.lifefitsimonanicolaescu.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.