6 școli și Primăria Sectorului 6 participă la campania ”ReciCLARea e totul!”

0

Nestlé, în parteneriat cu Federația Națională a Părinților Edupart (FNPE) și cu Green Resources Management, lansează un nou proiect educațional sub titlul „ReciCLARea e totul!”. Acest proiect de informare și educare a tinerei generații urmărește să crească implicarea în colectarea selectivă a materialelor reciclabile. Șase instituții de învățământ preuniversitar din București și Primăria Sectorului 6 participă la programul pilot de anul acesta.

Obiectivul proiectului pilot „ReciCLARea e totul!“ este acela de educare a părinților și a copiilor cu privire la colectarea selectivă, de a-i învăța simbolurile specifice fiecărui material reciclabil, de a-i informa asupra impactului pe care îl are asupra mediului înconjurător colectarea necorespunzătoare, de a-i reconecta cu natura pe copiii și adolescenții din școli și licee, de a-i stimula să facă și acasă, și la școală, gesturi simple prin care să o protejeze.

La acest proiect participă câte o școală din fiecare sector al Bucureștiului: Liceul Ion Neculce, Școala Gimnazială nr. 39, Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială nr. 190, Școala Gimnazială nr. 150 și Liceul ”Tudor Vladimirescu”, precum și Primăria Sectorului 6.

În toate cele șapte locații va fi amplasate câte o stație de reciclare pentru colectarea selectivă a materialelor reciclabile. Aceste stații au un design special creat în urma unui concurs organizat de Universitatea Națională de Arte București, în colaborare cu FNPE. 

”ReciCLARea e TOTUL reprezintă un pas înainte în angajamentul continuu al Nestlé pentru sustenabilitate și reciclare. Dorim să oferim comunității o metodă ușor de înțeles și creativă de a învăța simbolurile care se regăsesc pe ambalajele reciclabile. Am optat pentru o abordare inovatoare care să se alinieze cu deschiderea unităților de învățământ gimnazial și liceal către astfel de inițiative. Copiii vor recunoaște și vor știi cum să valorifice multitudinea de materiale reciclabile, depășind limitele obișnuinței și deschizând calea către un comportament responsabil față de mediu pentru viitoarele generații”, explică Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager, Nestlé România.

Campania din cele șase școli are o componentă puternic interactivă și include ateliere educaționale ce vor fi susținute de către reprezentanți ai organizației Green Resources Management, și la care elevii vor afla noțiuni despre colectarea selectivă, despre cele patru categorii de materiale reciclabile, semnalizarea și culoarea fiecărui recipient de colectare, urmând ca mai apoi să pună în aplicare cele învățate, folosindu-se de cele patru recipiente amplasate în școală. Elevii vor participa și la un concurs de design de postere de promovare a inițiativei, pentru a le crește gradul de implicare. 

Proiectul pilot „ReciCLARea e totul!“ se va încheia pe 14 iunie 2024, odată cu festivitatea prin care vor fi anunțați elevii câștigători ai concursului de postere și al marelui premiu.

Țintele sunt ambalajele flexibile din plastic, dar nu numai! Polietilena și Polipropilena sunt cele mai comune tipuri de plastic flexibil, folosite mai ales în industria alimentară, deoarece au o serie de calități deosebite care ajută la protecție, igienă și siguranță alimentară. Polietilena (PE-LD) se regăsește în folia de plastic care protejează batonul de ciocolată sau de cereale preferat, paste sau tăiței instant. Se mai regăsește în pungi de plastic, precum și la împachetarea unor produse, jucării etc. Polipropilena (PP) are un grad ridicat de siguranță alimentară datorită lipsei de toxicitate și rezistenței la temperatură, fiind ideală pentru pungi de plastic pentru alimente, dar și pentru lactate, vase ce pot fi introduse în cuptorul cu microunde, carcase de DVD-uri etc.

Despre Nestlé

Grupul Nestlé este prezent în România din 1995, printre brandurile din portofoliul său numărându-se NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, After Eight, Maggi, Purina sau NAN. În România, Nestlé s-a implicat și în inițiative ecologice și de responsabilitate socială. În ultimii 3 ani compania a plantat 90.000 de copaci, care vor contribui la atingerea obiectivului de net zero emisii de carbon până în 2050.

Inițiativele globale Nestlé:

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuției la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu. Nestlé își menține poziția de lider global în industria de alimente și băuturi prin portofoliul de produse sănătoase accesibile consumatorilor. Indicele global TheAccess To Nutrition Initiative (ATNI) evaluează cei mai mari 25 de producători de alimente din lume, concentrându-se pe politicile, practicile și performanțele lor legate de nutriție. Poziția de top conferită Nestlé este recunoașterea angajamentului său permanent față de nutriție și sănătate, precum și angajamentul său de a ajuta la abordarea provocărilor globale ale obezității și subnutriției.  

Nestlé for Healthier Kids

Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. în România, aceste eforturi se regăsesc sub umbrela programului „Și eu trăiesc sănătos – SETS”, inițiat de Fundația PRAIS.

Nestlé needs YOUth

Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

Nestlé for a Waste Free World

Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.