Proiectul „Sănătatea din farfurie”

0

Proiectul „Sănătatea din farfurie”, derulat de Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța “Sweet Land”, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Societatea Națională Nuclearelectrica S.A., a ajuns într-o nouă etapă: desfășurarea unei campanii de informare în rândul liceenilor, care va dura până la finele anului școlar.

Echipa noastră, formată din medici și voluntari, va merge în cinci licee și colegii din județul Constanța, unde învață liceeni diagnosticați cu diabet și va susține ore de educație informală, având ca temă centrală DIABETUL și ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ. 

Ora de nutriție se va desfășura la: Colegiul Comercial „Carol” Constanța, Liceul „Lucian Blaga” Constanța, Liceul „Emil Racoviță” Techirghiol, Liceul Teoretic “Negru-Vodă” și Liceul Teoretic „Anghel Saligny” Cernavodă.

În interacțiunea de la clase, vom folosi farfurii gigant cu imaginea alimentelor, cu ajutorul cărora vom compune meniuri sănătoase. Nu vor lipsi jocurile de rol, prin care liceenii vor vedea cum se pregătește de masă un tânăr diabetic dar nici sfaturile despre cum alegem alimentele pe care le consumăm.

Elevii se vor familiariza, în cadrul întâlnirii de o oră, cu: recunoașterea alimentelor sănătoase/mai puțin sănătoase, citirea etichetelor, nevoia nutrițională la fiecare segment de vârstă, recunoașterea conținutului alimentelor în glucide (cu absorbție rapidă și lentă), lipide, proteine, rolul zahărului în viața noastră (cu accent pe acordarea primului ajutor în scăderea glicemiei persoanelor cu diabet zaharat, folosind glucide cu absorbție rapidă).

Proiectul SĂNĂTATEA DIN FARFURIE se derulează în perioada ianuarie-iunie 2024 și are o valoare de 12.500 lei, finanțată integral de SNN. La finalul acestuia, ne dorim creșterea numărului de persoane care dețin cunoștințe despre un stil de viață sănătos pentru a contribui la sănătatea comunității, bunăstare socială și armonie. 

Cine suntem noi?

Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța „Sweet Land” este un ONG care apără drepturile copiilor și tinerilor cu diabet, oferă educație, informare, suport. Suntem sprijiniți de Coaliția pentru Diabetul Juvenil și Forumul Român de Diabet ai căror membri suntem. Toată echipa noastră se implică voluntar.

În acest proiect, ne este partener Societatea Natională „Nuclearelectrica” S.A.

SN Nuclearelectrica SA a lansat platforma de responsabilitate sociala “Nucleu de bine”, care urmeaza directiile strategice si viziunea companiei de a construi un viitor durabil pentru generatia viitoare, atat prin productia de energie curata la standarde de excelenta, cat si prin impactul socio-economic pe care il are in Romania.

Nuclearelectrica, singurul producator de energie nucleara din Romania, are un rol major la nivel national, contribuind cu aprox. 20% energie nucleara la productia totala de energie prin exploatarea celor doua unitati Candu, Unitatile 1 si 2 ale Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavoda, fiecare cu o putere instalata de productie de 700 MW. In acelasi timp, energia nucleara fiind o sursa curata de energie (fara emisii de CO2), Nuclearelectrica contribuie cu 33% la productia totala de energie fara emisii de CO2 din Romania si evita astfel eliberarea a aprox. 10 mil tone CO2 annual.

www.nuclearelectrica.ro

Facebook: Asociaţia Sweet Land Constanta 

Instagram: asociatia_sweetland_constanta

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.