Week-end-ul acesta începând cu 18 mai 2024 Roaba de Cultură deschide un nou sezon de evenimente în aer liber. VEZI PROGRAMUL!

0

Trupa Breeze va marca deschiderea printr-un concert pe ritmuri de Bossa Nova, pe 18 mai 2024, de la ora 19.

Roaba de Cultură, cunoscutul spațiu de recreere urbană din București, își întâmpină din nou comunitatea pentru un sezon plin de activități educative și evenimente deosebite, în mijlocul naturii, în parcul Regele Mihai I din București, zona Pescăruș.

Deschiderea oficială a sezonului #OUTinthepark va avea loc pe data de 18 mai, începând cu ora 19:00 și va fi marcată printr-un concert special susținut de trupa Breeze. Cunoscuți pentru ritmurile lor de bossa nova incitante, membrii trupei Breeze vor încânta publicul cu un spectacol memorabil, într-o seară dedicată celebrării culturii și artei.

Fiind prima pajiște urbană din România, Roaba de Cultură a devenit punct de reper pentru petrecerea timpului liber în verile bucureștene, iar anul acesta își propune să ofere o experiență educativă, culturală și artistică îmbunătățită.

Noul sezon promite o diversitate de evenimente adresate tuturor categoriilor de vârstă, cu activități precum film, teatru, sport, muzică și ateliere educative și creative, toate fiind accesibile publicului larg și complet gratuite.

Un aspect distinctiv al acestui sezon este promovarea artei și culturii locale prin intermediul activităților săptămânale, precum „spoken word” și vizionări de film ale unor regizori români de renume. 

Toate activitățile de la Roaba de Cultură pun accent pe educație și pe importanța petrecerii timpului liber în natură, valori esențiale pentru dezvoltarea unei comunități sănătoase și responsabile. Timpul petrecut în mijlocul naturii nu numai că oferă o pauză binevenită de la agitația urbană, dar și stimulează creativitatea, gândirea critică și sănătatea fizică și mentală a oamenilor. Mai mult, conform studiului ‘’Green Spaces and Cognitive Development in Primary Schoolchildren’’ copiii care au acces la spații verzi au înregistrat performanțe cognitive mai bune în comparație cu cei care nu au avut acest acces.

Roaba de Cultură invită pe toți cei pasionați de cultură și artă să se alăture în deschiderea acestui sezon plin de evenimente captivante și să se bucure de o varietate de activități culturale într-un cadru relaxant și prietenos. 

Accesul la toate evenimentele de la Roaba de Cultură sunt gratuite pentru publicul larg.

Pentru mai multe informații despre programul evenimentelor de la Roaba de Cultură accesați Program Roaba de Cultură, ediția 2024 – Green Revolution

Despre Roaba de Cultură:

Ajuns la cea de-a 13-a ediție, proiectul Roaba de cultură este dezvoltat de Asociatia Green Revolution, cu sprijinul ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti) și se desfășoară în perioada mai –  septembrie 2024. Accesul în zona Roabei  de cultură este liber șapte zile pe săptămână și beneficiază de acces Wi-Fi gratuit.

Despre Green Revolution

Green Revolution este o asociație de ecologie urbană, fondată în anul 2009, cu obiectivul de a face orașele din România mai verzi, mai curate și mai prietenoase cu mediul înconjurător. Green Revolution inițiază și implementează proiecte ample de educație de mediu și dialog constructiv cu autoritățile și stakeholderii implicați pentru îmbunătățirea politicilor și strategiilor de mediu. Printre proiectele cele mai cunoscute ale Green Revolution se numără centrele de bikesharing Ivelo, platforma de știri de mediu Green Report, conferințele și Gala Green Report, dar și Roaba de Cultură, prima pajiște urbană din București.

Mai multe informații despre proiecte pe www.greenrevolution.ro

Despre autor

avatar

Green Revolution este o asociație de ecologie urbană, fondată în anul 2009, cu obiectivul de a face orașele din România mai verzi, mai curate și mai prietenoase cu mediul înconjurător. Green Revolution inițiază și implementează proiecte ample de educație de mediu și dialog constructiv cu autoritățile și stakeholderii implicați pentru îmbunătățirea politicilor și strategiilor de mediu. Printre proiectele cele mai cunoscute ale Green Revolution se numără centrele de bikesharing Ivelo, platforma de știri de mediu Green Report, conferințele și Gala Green Report, dar și Roaba de Cultură, prima pajiște urbană din București. Mai multe informații despre proiecte pe www.greenrevolution.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.