MUREȘ: lansare proiect ,,Săptămâna Descoperirii Empirice”

0

Lansarea proiectului ,,Săptămâna Descoperirii Empirice”.

Young Europe Society (Y.E.S.) implementează în perioada 2-10 aprilie 2015 proiectul ,,Săptămâna Descoperirii Empirice” la Izvoru Mureşului, judeţul Harghita, finanţat prin programul Uniunii Europene, Erasmus +.

afis_Saptamana Descoperirii Empirice

Obiectivul principal al proiectului vizează realizarea unei propuneri de politică pentru tineret denumită “Săptămâna descoperirii empirice” prin care elevii vor cunoaşte într-un mod practic posibilităţi de orientare profesională, precum şi perspective educaţionale, context ce le va dezvolta capacitatea personală de a lua decizii de viitor la finalul liceului.

Proiectul va contribui la creşterea numărului de tineri care aleg o carieră în mod responsabil, în funcţie de pregătirea pe care au urmat-o. Proiectul facilitează implicarea directă a tinerilor în crearea unei politici de tineret ce susţine prin activităţi extracuriculare atât dezvoltarea de cunoştinte practice, cât şi de abilităţi, aptitudini şi comportamente pozitive privind implicarea activă a tinerilor în societate.

Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă 50 de elevi cu vârste cuprinse intre 18 şi 19 ani proveniţi din 6 licee din Miercurea Ciuc, Alba Iulia, Subcetate, Toplița, Suceava și Pitești. Totodată proiectul reuneşte 10 coordonatori, 10 lideri decizionali şi experţi în domeniul politicilor de tineret și învățământ precum şi reprezentanţi ai sectorului antreprenorial.

Activitatea proiectului presupune metode participative de educaţie nonformală precum: animarea participanţilor, jocul de rol, chestionarul, învăţarea experienţială, sesiuni de reflectare, învăţare individuală, participare activă în cadrul unui grup, prezentări publice. Toate aceste metode pun la dispoziţie un cadru nonformal în care tinerii pot întreţine un dialog structurat şi se pot implica activ în crearea unei propuneri de politică de tineret cu tema mai sus menţionată.

Pentru mai multe informaţii privind activităţile proiectului, puteţi consulta pagina web www.yes-eu.ro sau ne puteţi contacta la: office@yes-eu.ro.

Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.