MUREȘ: lansare proiect ,,Săptămâna Descoperirii Empirice”

0

Lansarea proiectului ,,Săptămâna Descoperirii Empirice”.

Young Europe Society (Y.E.S.) implementează în perioada 2-10 aprilie 2015 proiectul ,,Săptămâna Descoperirii Empirice” la Izvoru Mureşului, judeţul Harghita, finanţat prin programul Uniunii Europene, Erasmus +.

afis_Saptamana Descoperirii Empirice

Obiectivul principal al proiectului vizează realizarea unei propuneri de politică pentru tineret denumită “Săptămâna descoperirii empirice” prin care elevii vor cunoaşte într-un mod practic posibilităţi de orientare profesională, precum şi perspective educaţionale, context ce le va dezvolta capacitatea personală de a lua decizii de viitor la finalul liceului.

Proiectul va contribui la creşterea numărului de tineri care aleg o carieră în mod responsabil, în funcţie de pregătirea pe care au urmat-o. Proiectul facilitează implicarea directă a tinerilor în crearea unei politici de tineret ce susţine prin activităţi extracuriculare atât dezvoltarea de cunoştinte practice, cât şi de abilităţi, aptitudini şi comportamente pozitive privind implicarea activă a tinerilor în societate.

Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă 50 de elevi cu vârste cuprinse intre 18 şi 19 ani proveniţi din 6 licee din Miercurea Ciuc, Alba Iulia, Subcetate, Toplița, Suceava și Pitești. Totodată proiectul reuneşte 10 coordonatori, 10 lideri decizionali şi experţi în domeniul politicilor de tineret și învățământ precum şi reprezentanţi ai sectorului antreprenorial.

Activitatea proiectului presupune metode participative de educaţie nonformală precum: animarea participanţilor, jocul de rol, chestionarul, învăţarea experienţială, sesiuni de reflectare, învăţare individuală, participare activă în cadrul unui grup, prezentări publice. Toate aceste metode pun la dispoziţie un cadru nonformal în care tinerii pot întreţine un dialog structurat şi se pot implica activ în crearea unei propuneri de politică de tineret cu tema mai sus menţionată.

Pentru mai multe informaţii privind activităţile proiectului, puteţi consulta pagina web www.yes-eu.ro sau ne puteţi contacta la: office@yes-eu.ro.

Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează