Eveniment unic în România Sute de oameni pedaleaza printr-o mină de sare, pentru a salva viața unui copil

0

Iubitorii sportului cu pedale se vor întrece în cadrul unui eveniment unic în lume, care va avea loc la Târgu Ocna, sâmbătă, 16 mai 2015. Spre deosebire de concursurile „obişnuite” de mountain bike, care te duc prin oraşe, sate, pe dealuri şi prin păduri, la “Calatorie între Cer și Pământ 2015 Powered by DIGI”, cicliștii vor putea pedala inclusiv sub pământ.

foto-cristian-vasile-004 foto-cristian-vasile-008

Evenimentul internațional de mountain bike cross country (MTB XC) de la Târgu Ocna, denumit sugestiv “Calatorie între Cer și Pământ 2015 Powered by DIGI”, a ajuns la a treia ediție și este organizat de Asociația Transalpin Bike, în parteneriat cu Societatea Națională a Sării (SALROM), Asociația “Salvează o inimă” și Plus Communication, cu sprijinul Primăriei Târgu Ocna.

Startul se va da din Piața Primăriei Târgu Ocna, iar numai după câțiva kilometri petrecuți pe străzile orașului, cicliștii vor poposi la Poarta Minei Trotuș. După ce vor admira în viteză depozitele de sare, riderii vor ieși la lumină și imediat vor fi nevoiți să-și aprindă lanternele, întrucât urmează cel mai dificil și frumos moment al cursei, “adâncul pământului”. Preț de 3,1 km, în spirală, și 240 metri diferență de nivel, printr-un tunel complet iluminat, concurenții vor revedea lumina zilei. Cursa va continua pe un drum forestier, urmată de un drum de iarbă, ca mai apoi cicliștii să ajungă la cel mai înalt punct al cursei, 533 metri altitudine. După încă puțini kilometri, la vale, pe niște poteci pitorești, cicliștii vor da, în sfârșit de asfalt, și vor ajunge înapoi la Piața Primăriei. Aici, concurenții vor avea parte de încă o experiență inedită la final de buclă, unde vor traversa holurile … Primăriei pe bicicletă și vor continua același traseu înapoi prin mina de sare, pădure și oraș, timp de 120 de minute. Traseul unei bucle are 15 kilometri.

Participanții la ineditul eveniment sportiv de la Târgu Ocna vor pedala pentru o cauză nobilă, menită să-l ajute Alexandru Nechita, un băiat de numai 12 ani. Băiatul suferă de o malformație congenitală, care i-a afectat mână și piciorul drept. Membrele drepte sunt mai scurte decât cele stângi, iar pentru a merge normal, trebuie să poarte pantofi ortopedici pentru egalizarea lungimii picioarelor. Până la ora actuală, Alex a suferit 35 de intervenții chirurgicale.

alexandru nechita

Alexandru va mai avea nevoie de câteva operații importante care să-i egalizeze mâinile și picioarele, iar când se va face bine, micuțul a promis că primul lucru pe care-l va face, va fi să învețe să meargă pe bicicletă și să parcurgă și el același traseu. Povestea lui Alexandru poate fi citită pe platforma online a Asociației “Salvează o inimă”, www.salveazaoinima.ro.

“Evenimentul sportiv de la Târgu Ocna este, fără doar și poate, unul dintre cele mai interesante și captivante competiții de acest gen din lumea iubitorilor de ciclism de pe Planetă. Au răspuns pozitiv apelului umanitar inițiat de organizația noastră foarte mulți competitori și ne dorim din tot sufletul să-l ajutăm pe Alex să se facă bine și să-și poată îndeplini toate visele. Stă în puterea noastră să-i facem viața minunată acestui copil frumos”, declară Traian Popescu, organizatorul evenimentului.

Înscrierile la competiția “Calatorie între Cer și Pământ 2015 Powered by DIGI” se pot face online, pe website-ul www.calatorie.transalpinbike.ro/#inscrieri.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.