Fundația Inimă de Copil participă și în 2024 la Swimathon București

0

Fundația Inimă de Copil participă și anul acesta la una dintre cele mai inedite campanii de strângere de fonduri din țară, Swimathon București. La fel ca la precedentele ediții, oamenii de bine vor promova unul dintre cele mai importante proiecte ale Fundației, Un sat, un copil, sloganul din acest an fiind Învăț pentru viitorul meu!.

Ne propunem, cu ajutorul Swimathon București 2024, să strângem o parte din fondurile pentru a continua programul de burse și a susține visurile acelor copii și tineri. Anul trecut am strâns aproape 35.000 de lei, care ne-au ajutat să susținem cu succes o parte din burse în a doua jumătate a anului 2023. Costul unei burse pentru un copil/tânăr este de 600 lei/lună. În acest moment, sunt 31 de elevi, liceeni și studenți în program, care au vârste cuprinse între 14-23 ani și ne propunem să creștem acest număr și să ajutăm mai mulți copii. Un sat, un copil este un proiect care împlinește zece ani în 2024. Din 2014 și până acum, am oferit anual 40-56 de burse speciale pentru copiii cu rezultate deosebite la învățătură care provin din familii cu posibilități materiale reduse, din peste 25 sate, ca încurajare în continuarea școlii și pentru a putea ajunge la licee și facultăți.

Anna Burtea, președinte Fundația Inimă de Copil: „Sărăcia la sat este de trei ori mai răspândită decât în zonele urbane. Familiile de la sat fac mult mai greu față cheltuielilor zilnice și, astfel, completarea educației copiilor și împlinirea potențialului lor maxim pentru cei care au capacitatea de a finaliza facultăți este foarte mult limitată. Este motivul pentru care acest proiect drag nouă funcționează cu atâta succes de zece ani: faptul că le oferim tinerilor care iubesc școala șansa de a ajunge la un nivel la care, de cele mai multe ori, nici nu își permit să viseze”.

Participarea la Swimathon București a adus Fundației Inima de Copil numeroase beneficii și oportunități în trecut. Prin intermediul acestui eveniment, am avut posibilitatea de a realiza progrese semnificative în atingerea obiectivelor noastre și am putut aduce mai multă susținere în cadrul proiectelor propuse.

Anna Burtea, președinte Fundația Inimă de Copil: „Swimathon București oferă un cadru inedit și energic unde vom putea comunica cu oamenii de bine. Avem o șansă deosebită de a consolida legăturile cu comunitatea și de a inspira mai mulți oameni să se alăture eforturilor noastre. Acest eveniment nu este doar o ocazie de a strânge fonduri, ci și de a construi legături durabile și de a comunica eficient mesajul nostru”.

Despre programul „Un sat, un copil”

Silviu este un copil de 10 pe linie dintr-un sat sărac din estul României. Are 14 ani și își dorește mult să poată deveni medic, deși visul de a face liceul și apoi facultatea în oraș este ceva aproape imposibil. De câțiva ani tatăl este bolnav și doar mama lucrează ca vânzătoare la un chioșc. Și mai sunt și cele două surori ale lui mai mici de întreținut. În nici un caz nu-i vor putea plăti băiatului cazare, masă, rechizite și tot ce ar avea nevoie pentru a-și continua studiile. La fel ca Silviu sunt majoritatea copiilor și tinerilor pe care Fundația Inimă de copil ii sprijină prin proiectul „Un sat, Un copil” cu burse și rechizite.

„Un sat, Un copil” este un program de burse inițiat de Fundația Inimă de Copil, dedicat tinerilor din mediul rural, aflați în situații dificile, ce provin din familii cu venituri reduse și rezultate școlare foarte bune și un potențial de dezvoltare deosebit. Elevii cu rezultate școlare bune, care provin din familii aflate în dificultate, sunt identificați cu ajutorul școlilor partenere și al autorităților publice locale. Aceștia beneficiază, atât cât au nevoie sau până la finalizarea școlii, de burse de studiu, activități de dezvoltare personală și de socializare, dar și de sprijin material – rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, echipamente IT, pachete de alimente și materiale igienico-sanitare. În cadrul programului, atât copiii, cât și familiile acestora, beneficiază de consiliere și sprijin, inclusiv în rezolvarea aspectelor de natură medicală, dacă acestea există.

Proiect – Un sat, un copil – Fundația Inimă de Copil (inimadecopil.ro)

Despre Swimathon București

”Swimathon București – Împreună facem valuri de bine” este cea mai mare campanie de strângere de fonduri cu tematică sportivă din România. Alături de noi, alte organizații își așteaptă la start echipele de fundraiseri. Fundația Comunitară București organizează campania și evenimentul din 2013. În unsprezece ediții, a susținut 258 de proiecte, pentru care au înotat peste 4.800 de oameni și pentru care s-au strâns peste 1,2 milioane de euro de la 40.000 de donatori.

Swimathon București (swimathonbucuresti.ro)

Despre Fundația Inimă de Copil

Inimă de Copil este cea mai mare organizație din regiune care administrează și implementează servicii sociale pentru copii și familii în nevoie, copii și tineri cu dizabilități și este recunoscută ca una dintre cele mai bune și eficiente organizații care furnizează servicii sociale. Inimă de Copil luptă de 27 de ani să ofere, prin educaţie, o șansă la un viitor mai bun copiilor vulnerabili și visează la o Românie în care, în mod firesc, oamenii fac bine celor aflați în dificultate. În anul 2023, peste 4000 de persoane, copii și familii defavorizate din România și copii și mame refugiate, au beneficiat de programele de educație, sănătate sau suport de urgență ale Fundației Inimă de Copil.

www.inimadecopil.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.