Începe competiția naţională antreprenorială EntrepreNation CityStart pentru liceeni

1

Sute de liceeni din 8 orașe iau parte la competiția antreprenorială națională EntrepreNation CityStart

  • Competiția naţională EntrepreNation CityStart va avea loc în 8 orașe din România în următoarele 4 săptămâni: Bucureşti, Galaţi, Timişoara, Sibiu, Brașov, Craiova, Cluj Napoca și Iași.

  • Evenimentul, dedicat elevilor de liceu şi studenţilor în anul I de studiu, are ca obiectiv principal dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale şi intraprenoriale în rândul a peste 300 de tineri.

  • În acest weekend, pe 17 noiembrie, au loc primele ediţii EntrepreNation CityStart în Bucureşti şi Galaţi.

EA-The Entrepreneurship Academy, prima facultate din Sud-Estul Europei dedicată antreprenoriatului, lansează prima competiție naţională pentru liceenii şi studenţii în anul I pasionaţi de business, management, antreprenoriat şi intraprenoriat.

Competiţia antreprenorială EntrepreNation CityStart va avea startul weekendul acesta în două orașe simultan. Pe 17 noiembrie, elevii de liceu şi studenţii de anul I din Bucuresti și Galati vor învăța să facă un plan de business, vor participa ateliere de “Idea Generation” și „Business Plan”, după care, timp de patru luni, vor lucra în echipe, la business-ul lor.

Antreprenori cu experienţă şi studenţi care au deja un business îi vor ghida pe participanţii EntrepreNation CityStart

În toate cele opt orașe în care se va desfășura competiția, antreprenori cu experiență vor fi alături de participanți. Împreună cu studenți ai EA – The Entrepreneurship Academy, care au deja un business și multă inspirație, îi vor ghida să genereze idei cu impact într-o competiţie în care sunt provocați să construiască idei de afaceri.

Apoi, timp de 4 luni de zile, participanţii vor intra într-un program de mentorat şi antreprenoriat susţinut de echipa EA, pentru a implementa şi testa ideile de afaceri generate în timpul competiţiei.

Câştigătorii vor primi burse de studiu la EA – The Entrepreneruship Academy şi accesul într-un program antreprenorial concentrat

Echipele câştigătoare vor fi anunţate în luna aprilie 2019, în cadrul finalei EntrepreNation CityStart şi premiate cu burse de studiu la EA- The Entrepreneurship Academy a căror valoare totală este de peste 50.000 euro.

Apoi, aceştia vor intra într-un BootCamp, un program antreprenorial concentrat de 7 zile. Fiecare câştigător va ieşi din acest program cu un plan de business viabil, pe care-l va implementa având la dispoziţie şedinţe de mentorat oferite de către studenţii și antreprenorii din rețeaua EA – The Entrepreneurship Academy.

Antreprenoriatul şi intraprenoriatul câştigă tot mai mult teren printre liceenii din România, care găsesc în această alegere o doză mai mare de libertate, autonomie, responsabilizare şi posibilitatea de a genera un impact pozitiv în comunitate. Experienţa pe care o avem în lucrul cu tinerii între 16 şi 20 de ani şi nu numai, ne-a făcut să realizăm că printre cele mai importante calităţi ale celor care îşi doresc să aibă un impact (fie că vorbim de antreprenori sau persoane care ocupă poziţii în top/middle management) sunt curajul, capacitatea de a lucra în echipă, puterea de a risca, de a câştiga, dar şi de a greşi. Aceste valori dorim să le transmitem tinerilor care vor participa în următoarele 4 săptămâni la EntrepreNation CityStart, ajutându-i să-şi dezvolte aptitudini antreprenoriale care îi vor ajuta să se diferenţieze indiferent de parcursul profesional pe care îl vor alege.” declară Ilinca Păun, CEO și decan al EA – The Entrepreneurship Academy.

Următoarele ediții EntrepreNation CityStart sunt în Bucureşti (17 noiembrie), Galaţi (17 noiembrie), Craiova (22 noiembrie), Brașov și Timișoara (23 noiembrie), Sibiu și Cluj Napoca (24 noiembrie), Iași (8 decembrie).


Competiţia naţională EntrepreNaţion CityStart este un eveniment gratuit, organizat în parteneriat cu Banca Transilvania.

Despre The Entrepreneurship Academy

The Entrepreneurship Academy- EA este singura facultate antreprenorială din România și singura din Europa de Est. În cadrul EA, studenții învață practic încă din prima zi de școală cum să își construiască și să își dezvolte un business. Acesta devine principalul obiect de studiu și funcționează sub forma unui “vehicul” educațional. La finalul celor 4 ani de studii, prin dobândirea celor 240 credite ECTS, studenții vor primi o diplomă și titlul de Bachelor of Business Administration, cu specializarea în Antreprenoriat.La EA- Facultate de Realitate, cursurile se numesc workshopuri iar profesorii se numesc experți, pentru că ei sunt profesioniști români dar și internaționali, din domenii precum: drept, vânzări, legislație europeană, marketing, contabilitate, drept, chiar și dezvoltare personală și limba engleză.

Ne bucurăm să creștem împreună cu studenții noștri. Prin EA ei intră într-un sistem de educație occidental, în care accentul e pus pe valoarea, relevanța și aplicabilitatea informațiilor și a experiențelor de învățare. E important ce știu studenții noștri, dar mai important este ce fac cu ceea ce știu. Aici educăm cunoștințe, atitudini si abilități antreprenoriale care să-i ajute indiferent ce și unde vor alege să facă în viață”, a declarat Cosmin Alexandru, Decan și team-coach al The Entrepreneurship Academy.

Curricula EA-The Entrepreneurship Academy are la bază filozofia Tiimiakatemia (Team Academy) dezvoltată în Finlanda de către Johannes Partanen acum mai bine de 20 de ani. Team Academy continuă să fie foarte inovatoare ca metodologie și să facă parte dintr-o avangardă a universităților internaționale care oferă o astfel de diplomă și specializare. În momentul de față există centre / universități având la bază metodologia Team Academy în Finlanda, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru.

Printre experții care predau la The Entrepreneurship Academy se numără: Dragoș Bucurenci (Presentation Skills), Anca Dragu (Macroeconomie), Joy Chan (Finanțe), Radu Atanasiu (Critical Thinking), Magda Ropotan (Design Thinking), Sergiu Neguț (business mentor), Ana Silivaș (dezvoltare personală), Cosmin Alexandru (Decan și team-coach), Ilinca Păun (CEO și team coach), Andrei Niculescu (Mentor), Ian Peatey (primul team coach al facultății), Mihai Bonca (Marketing) și alți antreprenori, freelanceri și oameni din companii care vin cu expertiza lor în construcția noilor businessuri ale studenților de la EA.

Website: www.entrepreneurship-academy.ro

Facebook: www.facebook.com/TheEntrepreneurshipAcademy

LinkedIn: www.linkedin.com/school/17926971

YouTube: www.youtube.com/channel/UCzteJg9rcI3B-sIXYs662Rw

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. Pingback: Concurs antreprenorial pentru liceeni. Premii: burse de peste 50.000 euro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.