Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cambridge CELTA certifică 12 profesori români, la noi în țară, pentru a preda engleza oriunde în lume

0

Doisprezece profesori de limba engleză, din București dar și din alte orașe ale țării, vor primi mâine, 15 august, certificatul Cambridge CELTA care le permite să predea engleza ca profesori non-nativi, oriunde în lume. Cei doisprezece dascăli, au urmat timp de patru săptămâni cursul intensiv de pregătire susținut pentru prima dată în România de Shakespeare School, singurul centru din țară acreditat de către Cambridge Language Assessment din cadrul Universității Cambridge ca centru de pregătire și examinare CELTA.

Cursul de pregătire Cambridge CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages) are ca scop perfecționarea metodei de predare a profesorilor și aduce o abordare practică prin care se urmăresc nevoile reale ale profesorului dar și ale elevilor.Imagine Cambridge CELTA CentrePe toată durata trainingului, cursanții sunt provocați să predea limba engleză unui grup de elevi, primind îndrumare din partea tutorilor acreditați Cambridge CELTA. De asemenea, ei sunt antrenați în sesiuni de discuții despre propria metodă de predare și învață cum să fie mai eficienți pentru a oferi elevilor cursuri de calitate. Profesorii participanți la curs sunt evaluați continuu, în funcție de trei criterii – prestația de la orele demonstrative, temele scrise și gradul de implicare pe parcursul trainingului, iar la finalul cursului primesc acreditarea Cambridge CELTA.

„Cursul de pregătire Cambridge CELTA mi-a oferit oportunitatea de a urmări profesori experimentați și de a primi de la ei feedback-uri personalizate și constructive. Am învățat multe lucruri noi … de la cât de multă muncă intră în partea de planificare – și asta îți asigură o mare parte din succesul din timpul orei – până la ce înseamnă noțiunea de class management, cum oferi feedback elevilor tăi, cum îi monitorizezi, care este metoda cea mai eficientă de lucru cu ei. În afară de partea de metodică, am învățat că e important să îți aduci personalitatea în clasă, să fii relaxat și să oferi elevilor încredere să se exprime.” spune Mara Blaj, profesor de limba engleză în București și cursant Cambridge CELTA la Shakespeare School.

Acesta este primul an în care profesorii de limba engleză din România au posibilitatea de a se pregăti la noi în țară pentru a susține acest examen. Acreditarea Shakespeare School ca centru de pregătire Cambridge CELTA adaugă România pe lista celor 130 de țări care organizează astfel de cursuri.

Shakespeare School va organiza un al doilea curs de pregătire și certificate CELTA în luna ianuarie 2015. Detaliile despre înscriere și  informațiile despre avantajele obținerii unui certificat Cambridge CELTA se găsesc pe pagina dedicată www.celtatraining.ro.

Despre Shakespeare School

Shakespeare School, centru Cambridge de învățare a limbii engleze din București, pregătește anual peste 1.800 de copii și tineri (4-25 ani) și este primul si singurul centru din România acreditat pentru organizarea cursurilor Cambridge CELTA pentru profesori. Cu trei sedii în București și o istorie de peste 12 ani, Shakespeare School se mândrește cu mii de cursanți care au făcut performanță în limba engleză, în țară și în străinătate. Modul de predare interactiv, abordarea caldă a profesorilor și măsurarea lunară a rezultatelor definesc metoda Shakespeare School. Centrul oferă cursuri anuale pentru fiecare vârstă și nivel de performanță, cursuri de vară, cursuri pentru examenele Cambridge și IELTS, cluburi de conversație cu profesor nativ. Mai multe detalii, pe www.shakespeare-school.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.