Avenor College pune la dispoziția școlilor din sistemul de stat sau privat toate materialele de comunicare și planificare a învățării la distanță

0

Comunicarea școlilor cu părinții, în contextul răspândirii epidemiei cu COVID-19, este extrem de importantă și poate genera încredere prin transparență și pași clari de urmat mai departe sau dimpotrivă, poate genera panică. 

Avenor College, școală internațională bilingvă, cu dublă acreditare, românească și britanică, pune la dispoziția celorlalte școli atât materialele de comunicare cât și planul de gestionare a acestei crize în cadrul unei instituții de învățământ. (Avenor College Crisis Management Matrix). 

Totodată, împărtășim cu celelalte școli, fie din domeniu de stat sau privat, planul de continuare a învățării în cazul în care se va lua măsura închiderii campusului pentru elevi.  Planul virtual de învățare pentru școală. Acest plan este detaliat pentru fiecare ciclu de școlarizare în parte pe site-ul nostru www.avenor.ro.

Aceste materiale au fost dezvoltate intern și adaptate școlii noastre pe baza celor mai bune practici de comunicare și gestionare de criză, dar și în colaborare sau folosind modele adaptate de comunicare din alte școli internaționale, partenere ale școlii noastre. 

Puteți accesa aici fotografii din prima zi de învățare virtuala. 

Ce s-a întâmplat concret după închiderea școlii:

  • În primele două zile nu  au fost cursuri pentru elevi 
  • Profesorii s-au pregătit pentru aplicarea planului de învățare 
  • Profesorii făcut cursuri intensive pentru predare online și planuri de lecții adaptate pentru învățarea la distanță
  • Din a treia zi după închiderea școlii, au început testele pe aplicația Zoom împreună cu copiii, pentru adaptarea la noul plan de învățare.
  • Se respecta structura zilei, conform orarului.
  • Au fost comunicate către părinți aspectele practice ale planurilor de învățare.

Cum se pot pregăti părinții și elevii pentru învățarea virtuală?

  • Asigurați-vă că puneți la dispoziția copiilor laptopuri/tablete pe care să-și poată continua învățarea. În special, în cazul elevilor (clasa a 8-a și liceu) care se pregătesc pentru examene, este extrem de important să aibă acces la laptopuri/tablete și conexiune bună la internet, pentru a fi în permanență legătură cu profesorii lor. 
  • Descărcați aplicația ZOOM, în cazul în care nu ați făcut-o deja.

Links for Zoom App:

IOS: https://apps.apple.com/us/app/zoom-cloud-meetings/id546505307

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings&hl=en

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.