Se deschide prima băcănie caritabilă din România

0
HOSPICE Casa Speranței și Băcănia Veche, deținută de celebrul bucătar, Marius Tudosiei, anunță deschiderea primei băcănii caritabile din România. The Charity Shop, in benefit of HOSPICE Casa Speranței aduce un concept nou la noi, folosit cu succes în străinătate. O parte din încasările obținute prin vânzarea produselor din băcănia caritabilă vor fi folosite pentru a susține construcția centrului HOSPICE din București, unde copiii și adulții care suferă de boli incurabile vor primi gratuit îngrijire medicală, asistență socială, asistență psiho-emoțională și spirituală.Proiectul The Charity Shop, in benefit of HOSPICE Casa Speranței s-a născut din dorința de a fi alături de cât mai mulți oameni care, în pofida bolii cu care se luptă, au dreptul la demnitate, liniște și mângâiere.

„Am stabilit că facem charity shop-ul fără să știu că tata e bolnav de cancer. După două luni, am aflat că suferă de această boală. Între timp a și murit – Dumnezeu să-l odihnească! – ferit de chinurile bolii. Noi am avut-o alături pe Carmen, sora mea, care s-a dedicat teribil și a ținut durerea departe. Alți oameni însă nu au o fiică pricepută. Unii n-au chiar pe nimeni! Așa că au nevoie de îngrijire de specialitate. De asta mă bucur să pot face asta pentru HOSPICE. Pentru că știu că ei fac ce trebuie cu banii și mai stiu că nu o să muncesc în zadar. Faptul că am aflat de boala tatălui meu după ce am făcut planul cu Băcănia 2 mă face să mă simt și mai bine. Mă face să cred că pur și simplu asta trebuia să se întâmple, să facem asta independent de evenimentele din familia mea. Că n-a fost reactiv, ci proactiv!“, este mărturia lui Marius Tudosiei în legătură cu acest proiect.

Băcănia caritabilă este situată pe strada Fabrica de Glucoză nr. 9B și va fi deschisă din 24 mai. The Charity Shop, in benefit of HOSPICE Casa Speranței oferă o atmosferă specială, îmbinând elemente provencale cu unele grecești și altele de influență londoneză.

The charity shop

HOSPICE Casa Speranței (www.hospice.ro) este cea mai mare organizație medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli terminale în București, Brașov, Făgăraș și Zărnești .

Îngrijirea paliativă este îngrijirea menită să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, atunci cand se confruntă cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul durerii şi al altor probleme de natură fizică, socială, psiho-emoţională şi spirituală. (dupa Definiţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2002)

HOSPICE asigură gratuit, de 20 ani, servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli incurabile şi a fost desemnată ca fiind centru de excelență pentru Europa de Sud Est.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.