Se deschide prima băcănie caritabilă din România

0
HOSPICE Casa Speranței și Băcănia Veche, deținută de celebrul bucătar, Marius Tudosiei, anunță deschiderea primei băcănii caritabile din România. The Charity Shop, in benefit of HOSPICE Casa Speranței aduce un concept nou la noi, folosit cu succes în străinătate. O parte din încasările obținute prin vânzarea produselor din băcănia caritabilă vor fi folosite pentru a susține construcția centrului HOSPICE din București, unde copiii și adulții care suferă de boli incurabile vor primi gratuit îngrijire medicală, asistență socială, asistență psiho-emoțională și spirituală.Proiectul The Charity Shop, in benefit of HOSPICE Casa Speranței s-a născut din dorința de a fi alături de cât mai mulți oameni care, în pofida bolii cu care se luptă, au dreptul la demnitate, liniște și mângâiere.

„Am stabilit că facem charity shop-ul fără să știu că tata e bolnav de cancer. După două luni, am aflat că suferă de această boală. Între timp a și murit – Dumnezeu să-l odihnească! – ferit de chinurile bolii. Noi am avut-o alături pe Carmen, sora mea, care s-a dedicat teribil și a ținut durerea departe. Alți oameni însă nu au o fiică pricepută. Unii n-au chiar pe nimeni! Așa că au nevoie de îngrijire de specialitate. De asta mă bucur să pot face asta pentru HOSPICE. Pentru că știu că ei fac ce trebuie cu banii și mai stiu că nu o să muncesc în zadar. Faptul că am aflat de boala tatălui meu după ce am făcut planul cu Băcănia 2 mă face să mă simt și mai bine. Mă face să cred că pur și simplu asta trebuia să se întâmple, să facem asta independent de evenimentele din familia mea. Că n-a fost reactiv, ci proactiv!“, este mărturia lui Marius Tudosiei în legătură cu acest proiect.

Băcănia caritabilă este situată pe strada Fabrica de Glucoză nr. 9B și va fi deschisă din 24 mai. The Charity Shop, in benefit of HOSPICE Casa Speranței oferă o atmosferă specială, îmbinând elemente provencale cu unele grecești și altele de influență londoneză.

The charity shop

HOSPICE Casa Speranței (www.hospice.ro) este cea mai mare organizație medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli terminale în București, Brașov, Făgăraș și Zărnești .

Îngrijirea paliativă este îngrijirea menită să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, atunci cand se confruntă cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul durerii şi al altor probleme de natură fizică, socială, psiho-emoţională şi spirituală. (dupa Definiţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2002)

HOSPICE asigură gratuit, de 20 ani, servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli incurabile şi a fost desemnată ca fiind centru de excelență pentru Europa de Sud Est.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează