Sărbătoarea comunității în grădina comunitară Grădinescu Bucureștii Noi. Atelier de comunicare nonviolentă, concert acustic și proiecție de film

0

Ziua cartierului Bucureștii Noi sărbătorită altfel în 2017. Atelier de comunicare nonviolentă, concert acustic și proiecția filmului Blocul în prima grădină urbană comunitară din cartier: Grădinescu. S-a întâmplat duminică 24 septembrie.

Oamenii locului, “nou-bucureștenii” se conectează rând pe rând la activitățile ce au loc în grădina comunitară. Dincolo de programul zilnic de grădinărit, Grădinescu e un spațiu transformativ, dedicat comunității și deschis inițiativelor menite să aducă oamenii împreună- de la picnicuri la teatru în aer liber, de la semănat legume la ateliere de microplante, de la degustat ceai din plantele aromatice din grădină la sesiuni de Tai-Chi.

Grădinescu împreună cu Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi,  care își desfășoară întâlnirea săptămânală Veciniada în grădina comunitară  Bucureștii Noi, au ales să sărbătorească în acest an ziua cartierului la Grădinescu. Timp de o zi sărbătoarea comunității a presărat în grădinile interioare ale celor prezenți semințe de comunicare nonviolentă, au transformat roadele grădinii într-un prânz delicious și au primit în sufletele lor concertul Vibrații. Seara s-a încheiat cu proiecția în grădină a filmului “Blocul” de Maria Șălaru, ce a documentat pentru teza sa de doctorat „blocul și comunitatea urbană nou-creată odată cu apariția lui în orașe”.

Dacă nu ați ajuns duminică la eveniment, organizatorii vă invită să “degustați” atmosfera  Grădinescu aici.

Acest program a fost posibil prin prezența Mihaelei Șimai (Melaz) & Sabin Mureșan. Sabin Mureșan, Facilitator pentru Comunicare și comuniune, sprijină persoane și grupuri să se conecteze la resursele lor de integritate și pace interioară, creând experiențe de conștientizare și învățare. Sabin a lucrat în ultimii șaisprezece ani pe patru continente în domeniul transformării conflictelor prin mijloace pașnice. Totodată, are experiență de douăzeci de ani în facilitarea de învățare prin acțiune și procese de grup. Principalele lui subiecte de interes sunt comunicarea empatică și nonviolentă, inteligența emoțională, mindfulness și auto-cunoaștere, dezvoltarea echipelor, armonizarea dintre minte – corp – spirit, simplitate și eficacitate, procese de schimbare.

Melaz și Sabin Mureșan sunt pasionați de muzică și armonie interioară. Colaborează de șase ani în diferite contexte, în proiecte care combină bucuria de a cânta împreună cu crearea de spații în care să împartă darul muzicii cu cei din jur.

Rămâi conectat la demersurile comunității Grădinescu aici.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.