Rețetă românească: Plăcintă cu dovleac

1

Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa și Ferma noastră. În decembrie, promovăm bucătăria românească iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.

Reţeta românească ”Plăcintă cu dovleac” a fost oferită şi preparată de Celebration Garden şi poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific românesc din str. Pajurei nr.1, București.

placinta cu dovleac

Ingrediente

  • Făină albă Arpis 000
  • Un pachet de margarină sau unt
  • Bicarbonat
  • 2 Ouă

Ingrediente umplutură

  • Un dovleac mediu sau dulceață de dovleac Ferma noastră
  • Zahăr

Mod de preparare

Într-un castron de inox Dekassa se bat ouăle, apoi se adaugă margarina topită sau untul topit și se amestecă bine, adăugându-se bicarbonat. Se pune făina Arpis și se frământă până se încorporează formându-se un aluat potrivit de tare.

Se împarte coca în două bucăți egale care se întind cu sucitorul sub forma unor foi de plăcintă.

Pregatire umplutură:

Umplutura poate fi preparată din dulceață de dovleac Ferma noastră sau din dovleac ras, amestecat cu zahăr.

Se așează prima foaie de plăcintă într-o tavă Dekassa, se adaugă umplutura și se învelește cu cea de-a doua foaie de aluat. Se pune la cuptor pentru 20 de minute.

Despre Bucătăria Românească

Bucătăria românească este denumirea pe care o poartă rezultatul sintetizării gusturilor și obiceiurilor gastronomice specifice poporului român. Ea este diversă și cuprinde atât bucate de zi cu zi, cât și preparate speciale de sărbătoare. Totodată, Bucătăria
românească înglobează numeroase bucate de praznic rânduite în funcție de anotimpul și sărbătoarea pomenită. Bucatele românești sunt alcătuite atât din legume, cereale, uleiuri vegetale, lapte, produse lactate, cât și din carne și produse din carne. Un loc aparte în Bucătăria românească îl au dulciurile, plăcintele și dulcețurile.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educaţie culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Sponsor

Gama de articole, marca DeKassa, destinată preparării şi servirii mesei cuprinde vase pentru gătit, cuţite, tacâmuri, vase şi veselă din porţelan şi ceramică şi multe alte accesorii importante în bucătăria modernă. Toate articolele DeKassa oferă un suport material de calitate în realizarea şi servirea preparatelor culinare. Designul de o concepţie ergonomică avangardistă, alături de calitatea excepţională a materialelor, asigură o înaltă durabilitate a articolelor marca DeKassa, recomandându-le ca foarte practice.

Restaurantul Gazdă

Restaurantul Celebration Garden a fost deschis la inceputul anului 2010 și prezintă un festival de arome, cu scopul de a-i purta pe clienți departe de viața agitată a orașului, oferindu-le o experiență specială într-un cadru relaxant și armonios, completat de specialități culinare românești. Totodată, restaurantul Celebration Garden este disponibil pentru organizarea unor evenimente speciale, potrivite pentru toate ocaziile, reprezentand garanția unei înalte calități gastronomice și estetice  furnizate de o echipa de profesioniști cu experiență.

Despre program

Programul de educaţie de educaţie culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este iniţiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis, DeKassa si Ferma noastră.

Programul este derulat în perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicaţii tipărite şi online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi http://www.inbucatariilelumii.eu,  blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.