Activități extrașcolare inedite care au loc în săptămâna Școala Altfel 2018

0

Ajuns la ediția a 6-a, Școala Altfel 2018 este un program cu activități neconvenționale dedicate tuturor copiilor. Timp de o săptămână, grădinițele, școlile și liceele, cu sprijinul părinților creează un program special, cu ore ”altfel”, educative, și totodată distractive.

De la ateliere tehnico-științifice creative sau teatru interactiv și percuție muzicală la tobe africane, vechi de mii de ani, până la activități de creație, vizite în natură sau chiar dans, Săptămâna Altfel vine cu o serie de activități total diferite față de cursurile normale.

 

Împreună cu echipa BluParty vă prezentăm cele mai inedite idei de activități pentru Școala Altfel 2018, adresate copiilor de grădiniță, elevilor, dar și liceenilor, care se pot desfășura până pe 31 mai.

1. Ateliere tehnico-științifice

Happy Science – Ora de știință ”altfel”

Happy Science este un atelier de știință total neobișnuit și plin de distracție. Copiii vor participa la experimente surprinzătoare cu un profesor excentric, unde vor vedea cum este condusă electricitatea și se vor bucura de o activitate deosebită cu lumina fluorescentă ”black light”. La final, sigur cei mici vor dori să devină oameni de știință!

Vezi aici mai multe detalii despre ora Happy Science.

Happy Chemistry – Lecția distractivă de chimie

 

 

La atelierul Happy Chemistry, copiii descoperă că lecția de chimie nu a fost niciodată mai interesantă și distractivă. Li se va explica pe înțelesul lor cum se realizează fumul netoxic din gheață carbonică sau cum se transformă apa plată în apă cu bule fără a fi fiartă.

Află aici mai multe informații despre atelierul Happy Chemistry.

2. Vizite ”altfel” la Muzee

Vizite la muzeu și ateliere de creație, MNaR și ArtCrowd-Artiști în educație

Asociația ArtCrowd – Artiști în educație, alături de Muzeul Național de Artă al României- MNaR invită elevii la un program de educație muzeală, cât și artistică.

Copiii vor avea parte de vizite și ateliere în care descoperă lucrări de artă, discută despre ele cu artiștii-pedagogi ArtCrowd, după care aplică cele învățate într-o lucrare proprie de pictură sau machetare. Vezi întregul lor program aici.

 

Foto: mnar.arts.ro

 

Vizită la Muzeul Național de Geologie

Cu ocazia programului Școala Altfel, Muzeul Național de Geologie invită elevii la vizite libere sau ghidate și la un program educativ-creativ, cu mai multe tematici.

Participanții vor învăța despre istoria Pământului, geosfere și fenomenele naturale, apariția dinozaurilor sau a mamiferelor. Lecțiile sunt însoțite de ateliere, unde copiii vor realiza lucrări 2D sau 3D, dar pot participa și la alte activități din sfera artelor plastice – pictură, modelaj, colaj.

Găsești aici toate detaliile programului.

3. Activități creative de teatru, muzică și creații artistice

Atelier Teatru de improvizație pentru copii cu actorii LittleImpro

Trupa de actori profesioniști LittleImpro îi va introduce pe participanți în lumea unui teatru deosebit: un show de improvizație bazat 100% pe propunerile publicului. Astfel, copiii ia parte la scenete haioase sau creează singuri mici momente de improvizație, exprimându-se liber.

 

Vezi aici cum a fost un spectacol de improvizație LittleImpro: https://www.youtube.com/watch?v=GTFoa4RQTM8

Atelierul Tricoul meu

Micuții pot participa și la un atelier bazat pe dezvoltarea laturii artistice: Tricoul meu – o activitate plină de creativitate și relaxare. Copiii vor picta un tricou folosind culori non-toxice pentru textile, iar la final își pot lua propria creație acasă. Vezi aici mai multe detalii.

 

Atelier de percuție muzicală cu Tobe Africane tradiționale „Djembe”

În ritmul tobițelor Djembe, cei mici sunt invitați să ia parte la atelierul unic de percuție muzicală, unde vor învăța cum să cânte la aceste tobe africane tradiționale, primele tobe din istoria muzicii. La sfârșit, vor putea să creeze cu sprijinul instructorului o bucată muzicală ritmată. Află toate detaliile aici.

4. Ateliere de educație financiară și orientare în carieră

Cursuri de educație antreprenorială, financiară și orientare în carieră

ONG-ul Junior Achievement România oferă școlilor posibilitatea de a desfășura timp de o zi activități cu scopul de a-i ajuta pe elevi să-și dezvolte abilitățile de educație antreprenorială, educație financiară și educație pentru orientarea profesională.

Toate activitățile se vor desfășura pe modelul learning by doing, prin care copiii vor putea să ia rolul unor mici antreprenori, să identifice nevoi și să propună soluții care pot genera o schimbare pozitivă în comunitate. Vezi mai multe detalii aici.

Cursuri de educație financiară – OK Center

OK Center îi învață pe copiii din ciclul gimnaziaI și liceal despre elemente esențiale și diferite aspecte ale educației financiare. Susținut de traineri specializați, modulul are o durată de 4h, este interactiv și este adaptat pe categorii de vârstă. Găsești mai multe detalii aici.

Dacă vrei să descoperi și mai multe activități pentru Săptămâna Altfel, vezi programul complet pentru Școala Altfel 2018 marca BluParty!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.