Asociația Control N începe seria de ateliere de autocunoaștere prin scris „Citește-mă”

0

Luni, 13 mai, demarează programul educațional „Citește-mă!” – Ateliere de autocunoaștere prin scris, dedicat copiilor de clasa a VI-a și a VII-a. Atelierele se vor desfășura în parteneriat cu Școala Gimnazială „Petre Ghelmez” și Școala Gimnazială „FERDINAND I” din București, în perioada mai-iunie 2024

În cadrul atelierelor, copiii pot experimenta, atât printr-o introducere în teorie, cât și prin lucru practic, modul în care cuvântul scris poate genera forme diverse de conținut – fie el literatură (primul și cel mai cunoscut mediu de receptare a cuvântului scris), monolog și scenariu de film. La finalul atelierelor, toate textele rezultate vor fi publicate într-un volum online pe platforma LiterNet.ro, devenind accesibile publicului larg. Textele tinerilor autori vor sta, de asemenea, la baza unui spectacol lectură, dedicat participanților, profesorilor, părinților și publicului invitat.

Coordonatorii atelierelor de autocunoaștere prin scris „Citește-mă” sunt: Oana Răsuceanu (scenarist și regizor de teatru, trainer al atelierelor de scriere creativă), Mihaela Michailov (dramaturg, trainer al atelierelor de scriere dramatică) și Ana Agopian (scenarist și regizor de film, trainer al atelierelor de scenaristică).

Demarate în anul 2020, atelierele de autocunoaștere prin scris create de Control N, au fost organizate în 8 serii diferite de-a lungul celor patru ani, în cadrul unor parteneriate de succes cu instituții de învățământ precum: Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169, Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”, Liceul Teoretic “Ștefan Odobleja”, Liceul Teoretic Bulgar “Hristo Botev”, Liceul Teoretic Atlas, Școala Gimnazială nr. 307, Școala Gimnazială nr. 311, Școala Gimnazială nr. 59, Școala Gimnazială “Sf. Calinic de la Cernica“, Liceul Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes”, Liceul Tehnologic “Antim Ivireanu”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

Trainerii atelierelor au lucrat până în prezent cu diverse grupe de vârstă, de la copii și preadolescenți (12-14 ani), la adolescenți (15-18 ani) și tineri (18 ani+), cu un rezultat impresionant de sute de texte scrise de participanți, texte publicate de-a lungul anilor de partenerul nostru de tradiție – Liternet.ro, ce pot fi citite aici.

De asemenea, programul educațional inițiat de Control N în urmă cu patru ani a generat 5 spectacole-lectură („De trei ori”, „Eu x 3”, „Ori trei” – difuzate în live streaming, „Eu. Despre mine. Al meu”, „Mă văd. Mă descriu. Mă aflu” – găzduite de unteatru) – spectacole realizate pe baza textelor scrise de participanți și 3 spectacole create alături de/cu autorii textelor, care au avut un dublu rol – scriitori & actori: „Către mine” (trupa de liceeni AS a Colegiului Național Gheorghe Lazăr), „Încotro?” (trupa de teatru a Liceului Miguel de Cervantes) și „Casa din mine” (trupa de liceeni Brainstorming).

 „Citește-mă” este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional* (AFCN). 

* Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Liternet, Ziarul Metropolis, Happ.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.