Liceul Tehnologic „Petre Baniță” din Călărași, Dolj dotat cu o seră didactică  de ADM și Fundația World Vison România 

0
  • Pe 17 mai, se inaugurează sera didactică și o echipă de 25 de voluntari ADM participă alături de liceenii din clasele de profil la pregătirea serei și a solariilor din dotarea liceului

  • Proiectul este un exemplu de bună practică în colaborarea dintre un ONG, un operator economic privat și un liceu pentru accelerarea eficienței în învățământul agricol

17 mai 2024 – ADM Cares – programul de investiții sociale corporative al ADM și Fundația World Vision România anunță finalizarea proiectului prin care Liceul Tehnologic „Petre Baniță” din Călărași, județul Dolj este dotat cu o seră didactică nouă. Proiectul este rezultatul unui parteneriat tripartit între ONG, operatorul economic privat și liceu și face parte din programul World Vision România care are ca obiectiv pregătirea cât mai eficientă a tinerilor din învățământul agricol românesc pentru agricultura viitorului.

Prof. Florin Iulian Onete, directorul Liceului Tehnologic „Petre Baniță” a spus: „Noua seră didactică consolidează baza materială a liceului nostru, iar elevii din clasele de profil agricol vor beneficia de spațiul adecvat unde să își pună în practică cunoştinţele teoretice. Este important să putem asigura viitorilor profesioniști agricoli o pregătire cât mai eficientă și suntem încrezători că acest proiect reușit prin colaborarea cu World Vison România și ADM va fi o garanție în acest sens”.   

„Pregătim tinerii pentru Agricultura 4.0, familiarizându-i cu noile tehnologii încă din liceu. Noile dotări vor ajuta elevii să înțeleagă procesele care au loc în sol, în plante și cum folosirea tehnologiei și a celor mai bune practici conduce la recolte profitabile și sănătoase”, a declarat Crenguța Bărbosu, Senior Program Manager în cadrul Fundației World Vision România.

Proiectul a beneficiat de sprijinul ADM România, atât printr-o parte din finanțare, asigurată prin programul ADM Cares, cât și prin participarea unui grup de 25 de voluntari ADM la pregătirea serei și a solariilor liceului cu material săditor, împreună cu elevii liceului. Echipa de voluntari ADM a avut întâlniri cu profesorii din liceu și interacțiuni cu elevii din clasele cu profil agricol, discuțiile fiind axate pe oportunitățile de carieră pe care tinerii absolvenți din învățământul agricol le pot accesa în domeniul agribusiness și despre importanța unei cât mai bune colaborări între unitățile de învățământ de profil și operatorii economici privați locali.    

 „ADM sprijină cu consecvență educația agricolă durabilă în comunitățile în care activăm și contribuie la dezvoltarea viitorilor profesioniști din agrobusiness. Ne bucurăm că proiectul nu numai că a contribuit la îmbunătățirea bazei tehnice a Liceului Tehnologic „Petre Baniță”, dar a creat și o platformă prin care colegii din ADM s-au putut întâlni direct cu elevii și profesorii din lieu pentru a discuta despre provocările și oportunitățile din agricultură și comerțul românesc cu cereale”, a declarat Anton Povkhan, Director General ADM România. 

ADM se implică pentru al doilea an consecutiv în programele World Vision de accelerare a învățământului agricol românesc. În anul 2023, a sprijinit dotarea cu echipamente de ultimă generație a patru licee agricole din Brăila, Călărași, Constanța și Fundulea, implementarea unui curs interactiv online de pregătire și vizite de studiu ale elevilor și profesorilor de la cele patru licee la fermele locale. 

Sera didactică intrată în dotarea Liceul Tehnologic „Petre Baniță” din Călărași are o suprafață totală de aproximativ 25 de metri pătrați, a fost produsă în România, este pe cadru de aluminiu și e acoperită cu sticlă securizată, are patru trape de aerisire și barieră solară și este dotată cu alveole pentru plantare și picurătoare. Sera va servi pentru cursurile practice și experimente ale celor 82 de elevi din clasele cu profil agricol din liceu și va fi un spațiu dedicat pentru proiectele practice ale elevilor, pentru a încuraja performanța. 

***

Despre Fundația World Vision România

World Vision România  este o organizație care desfășoară programe de educație, intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 33 de ani de prezență în România a ajutat sute de mii de copii și adulți, din aproape 900 de comunități situate în 41 județe. Detalii la www.woldvision.ro. Programul pentru Agricultură (https://educatieagricola.ro) şi dezvoltare rurală din cadrul World Vision România pune la aceeași masă învățământul agricol cu noile tehnologii și mediul de business, pentru a susține performanța profesorilor și managerilor din licee. Împreună cu ei creștem reputația educației agricole, atât în rândul elevilor, cât și în rândul partenerilor privați. Sprijinim liceele agricole pentru ca acestea să ofere programe educaționale relevante pentru economia locală axate pe formarea viitorilor fermieri și întreprinzători mici și mijlocii din agricultură și să creeze modele de bună practică care pot fi extinse la nivelul țării.

Despre ADM 

ADM descătușează puterea naturii pentru a îmbogăți calitatea vieții. Suntem o companie mondială de top în domeniul nutriției umane și animale și oferim soluții pentru prezent privind către viitor. Căutăm permanent noi căi în domeniul sănătății și bunăstării, în timp ce oamenii noștri de știință dezvoltă produse inovatoare pentru a susține o viață mai sănătoasă. Suntem inovatori de ultimă oră, care deschidem calea către un nou viitor prin soluții de consum și industriale bazate pe plante, care să înlocuiască produsele pe bază de petrol. Avem o capacitate unică de management și procesare pe întregul lanț de aprovizionare agricol, putând să oferim securitate alimentară prin conectarea nevoilor locale cu capacitățile globale. Suntem lideri în sustenabilitate, pe întregul lanț valoric, pentru a ajuta la decarbonizarea industriei în care operăm și la protejarea planetei noastre. De la sămânța unei idei și până la germinarea soluției, oferim clienților cele mai bune rezolvări pentru provocările nutriționale și de durabilitate de astăzi și de mâine. ADM România este unul dintre cei mai mari operatori în comerțul cu cereale și semințe oleaginoase din România și regiunea Dunării. Operează o rețea de silozuri pe traseul dunărean, o flotă de barje și unul dintre cele mai mari terminale din portul Constanța. Echipa ADM România numără, în prezent, 400 de angajați.

Aflați mai multe pe www.adm.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.